Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Robin - 5 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS

-25%
ÚJ
Robin - 5 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS
 • Robin - 5 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS
 • Robin - 5 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS
 • Robin - 5 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS
 • Robin - 5 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS
4 999 Ft
Akció: 3 749 Ft
Kezdete: 2019.08.09   A készlet erejéig!

Robin Williams az egyik legkedveltebb és legtöbbször félreértett szórakoztatóművész volt, akit eleinte komikus zseniként ismert meg a világ. Ünnepelt filmjeit a magyar közönség is ismerte és szerette, a mai napig népszerű filmjei közé tartozik a Holt költők társasága, a Jó reggelt, Vietnam!, A halászkirály legendája, az Aladdin vagy a Mrs. Doubtfire. Williams rögtönzőtehetségének köszönhetően számtalan különböző karaktert keltett életre, a Good Will Hunting-béli alakítása az Oscar-díjat is meghozta számára.

Géppuskatűzként pattogó humorbombáival mindenkit levett a lábáról, ám a vidám bohócszerep mögött ellentmondásos érzelmek és az önbizalomhiány végtelen mélysége feszült. Dave Itzkoff, a New York Times kulturális újságírója leleplező erejű életrajzában arra vállalkozott, hogy a sikerek mellett felfedje a színészóriás rendkívüli küzdelmét, amelyet az alkoholfüggőséggel és a depresszióval folytatott - ezekről a témákról Williams nyíltan beszélt az előadásai és az interjúk alkalmával egyaránt. A lenyűgöző portréban szó esik a férfi utolsó éveit megkeserítő betegségről is, amelynek szomorú következményéről a rajongók nem sejthettek semmit. A családtagokkal, barátokkal és kollégákkal készített száznál is több interjú, illetve az alapos kutatómunka nyomán megszületett Robin újszerű módon jeleníti meg azt az embert, aki munkásságával milliók életére volt nagy hatással.

 

2019. augusztus 11-én 5 éve hunyt el ROBIN WILLIAMS amerikai színész. Zaklatott gyermekkora volt, fotómodell anyja nem nagyon törődött vele, apja pedig a Ford autógyár elnökhelyetteseként zsákszámra hordta haza a pénzt, úgyhogy a kis Robin a szereteten kívül nem szenvedett hiányt semmiben. Szülei alig vették észre, amikor tizenhat évesen elszökött otthonról. Humoros magánszámaival olcsó kocsmákban szórakoztatta a félrészeg közönséget, s a züllött környezetben ő maga is elzüllött. Rákapott a piára és a drogokra, s az mentette meg az életét, hogy haverja, a jeles színész John Belushi belehalt szenvedélybetegségébe. Ekkor Robin kimászott a szemeteskukák közül, összeszedte magát, és New Yorkból elment Los Angelesbe szerencsét próbálni. Fényes sikert aratott, már első szerepe nagy népszerűséget szerzett neki, az Egy úr az űrből című sorozatot azóta is többször ismételték nálunk is. Mozifilmjei szintén világsikert arattak, köztük a Jó reggelt Vietnam, a Hook, a Holt költők társasága, A halászkirály legendája, a Játékszerek, a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van és a Good Will Hunting. Visszatérve gyermekkorára, legjobban a bébiszitterét szerette, s ez olyan élmény volt neki, hogy a szokását megtartotta: első feleségétől azért vált el, hogy elvegye a fia bébiszitterét. Igaz, húsz év házasság után - és két közös gyerek után - tőle is elvált, s végül harmadszor is megnősült. Az Oscar-díjas színész nem volt könnyű természet, egy műsorban az ausztrálokat cikizte, mire maga az ausztrál miniszterelnök szólította fel bocsánatkérésre. Sajátos humorával meg is tette, a kormányfő korábbi szexbotrányára utalva békülésképpen meghívta egy sztriptízbárba.  Sajnos élete végefelé ismét rákapott az italra, s bár önként elvonókúrára ment, nem tudott kiszabadulni az ital és a drogok szorításából, s depresszióval is kezelték szegényt. Sorsát azonban az pecsételte meg, hogy Parkinson-kórt diagnosztizáltak nála. Nem akarta megvárni míg leépül, s végül önkezével vetett véget életének.  (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dave Itzkoff
  Robin
  Kiadó: Partvonal
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 500
  ISBN: 9786155783470

 • Cikkszám
  138605
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés