Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Reneszánsz Firenze napi öt forintból - 525 éve hunyt el LORENZO MEDICI

-25%
ÚJ
Reneszánsz Firenze napi öt forintból - 525 éve hunyt el LORENZO MEDICI
 • Reneszánsz Firenze napi öt forintból - 525 éve hunyt el LORENZO MEDICI
 • Reneszánsz Firenze napi öt forintból - 525 éve hunyt el LORENZO MEDICI
 • Reneszánsz Firenze napi öt forintból - 525 éve hunyt el LORENZO MEDICI
3 850 Ft
Akció: 2 888 Ft
Kezdete: 2017.04.06   A készlet erejéig!

Művészet, építészet, politika és bulvár – útikalauz a Mediciek városához Üdvözöljük Firenzében az Úr 1490. esztendejében!

A világ egyetlen városa sem versenyezhet a Lorenzo de’ Medici irányítása alatt álló Firenzével, legyen szó kultúráról, oktatásról, művészetről vagy leplezetlen becsvágyról. A reneszánsz bölcsőjében megismerkedhetünk azokkal a bankár családokkal és kereskedőkkel, akik gazdaggá tették a várost, valamint azokkal a zseniális művészekkel, akiknek köszönhetően ma Firenze a világ egyik legérdekesebb városa. Megcsodálhatjuk a varázslatos műemlékeket, megismerhetjük a város ősi szokásait és a legújabb divatokat, és talán még a város kusza politikai viszonyait is sikerül megértenünk.

Ezek után kirándulhatunk egyet a falakon kívül, hogy felfedezzük az örökifjú vidéket és Toscana többi városát. 70 fekete-fehér képpel és 16 színes melléklettel

2017. április 8-án 525 éve hunyt el LORENZO MEDICI firenzei herceg, az Il Magnifico. A Medici Firenze leghíresebb bankárcsaládja volt, tagjai több mint három évszázadon át uralták a városállamot. Lorenzo is aktívan részt vett a közéletben, de mégsem politikai tetteivel írta be nevét a történelembe, hanem művészetszeretetével, amellyel döntően járult hozzá Firenze nagyságának megteremtéséhez. Külön villát tartott fenn a baráti beszélgetésekre, és asztalához olyan művészeket, tudósokat hívott meg mint Botticelli és Ghirlandaio, Pollaiuolo és Michelangelo, Leonardo da Vinci, a művészettörténet talán legnagyobb zsenije pedig egyenesen Lorenzo firenzei házában élt. A kiváló művészektől csodás műalkotások sorát rendelte meg, biztosítva ezzel megélhetésüket, és művészetük szabad kibontakozását. És bár a pénzt ő adta, sohasem zsarolta vele az alkotókat, sőt mindenben igyekezett segíteni nekik, még akkor is, ha tehetségüket máshol akarták kamatoztatni. Lorenzo intézte el, hogy Botticellit meghívják a római Sixtus-kápolna freskóinak megfestésére, ő küldte Verrocchiót Velencébe, hogy megmintázhassa Colleoni zsoldosvezér lovasszobrát, s ő ajánlotta be Leonardo da Vincit a milánói Lodovico Sforzánál, és bár szomorúsággal töltötte el, hogy korának géniusza elhagyja udvarát, mindenben segítette őt. Nem véletlen tehát , hogy az utókortól kiérdemelte az Il Magnifico, azaz A Csodálatos melléknevet. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Charles FitzRoy
  Reneszánsz Firenze napi öt forintból
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 144
  ISBN: 9789632442709

 • Cikkszám
  707942
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés