Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Razzia az „Arany Sas”-ban - 130 éve született HUNYADY SÁNDOR

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Razzia az „Arany Sas”-ban - 130 éve született HUNYADY SÁNDOR
 • Razzia az „Arany Sas”-ban - 130 éve született HUNYADY SÁNDOR
 • Razzia az „Arany Sas”-ban - 130 éve született HUNYADY SÁNDOR
 • Razzia az „Arany Sas”-ban - 130 éve született HUNYADY SÁNDOR
 • Razzia az „Arany Sas”-ban - 130 éve született HUNYADY SÁNDOR
570 Ft

A Razzia az „Arany Sas”-ban Hunyady Sándor életművéből készült reprezentatív válogatás. E kötet elbeszélései a ferencjózsefi „aranyidők” és a két világháború közti Magyarország társadalmi életét idézik meg szorongató hitellel, s a kellemesen vonzó elbeszélő hang mögé rejtett könyörtelen erkölcsi kritikával. Mert Hunyady Sándor megírta, hogy a polgári otthonokban a cseléd a legkülönb erkölcs lény; megírta, hogy a vonatrabló amerikai gengszter jelentéktelen kis fosztogató ahhoz a milliomoshoz képest, akit kifoszt; megírta, hogy az orvosi eskü is más értelmű, ha egy gazdag kisasszonykáról van szó, s megint mást jelent, ha egy takarítólányon kell keresztüllépni. Egy-egy novellája nyersanyagáért, hitelességéért, különleges fűszer-ízeiért hónapokkal, évekkel kellett fizetnie. És éveket, évtizedeket várni, hogy a mélyből felkapaszkodva a novellát egyszer megírhassa. Hazugság nélkül írt arról a világról, amelyben élt, hazugság nélkül dokumentálta a maga és a mások életét, megrendülve attól, amit látott –, ebből az írói magatartásból táplálkozik írásainak mélységes humanizmusa, maradandó igazsága.

2020. augusztus 15-én 130 éve született Kolozsvárott HUNYADY SÁNDOR író

Rendkívüli tehetség volt, apjától, Bródy Sándortól örökölte, aki ugyan törvénytelenül nemzette őt a szépséges kolozsvári színésznőnek, Hunyady Margitnak, de annak halálakor vállalta fiát, kézenfogta, és hazavitte bemutatni törvényes gyerekeinek és feleségének.

De Hunyady nemcsak írói vénáját, nyugtalan vérét is örökölte apjának. Állandó vendége volt a kávéházaknak és kiskocsmáknak, szállodában lakott, s ne legyen kétsége senkinek; ma is népszerű művei, például az Egy erkölcsös éjszaka címmel nagyszerű filmen is feldolgozott A vöröslámpás ház mögött beható személyes élmények álltak. Remek novelláit is ilyes helyeken írta, illetve nem is írta, inkább "hízlalta" őket. A legendák szerint ugyanis a "gyöngyhízlalás" módszerével alkotott, kitalált egy történetet, amelyet aztán elmesélt a vendéglőkben, kávéházakban, miközben figyelte barátainak reakcióit. A tetsző részeket tovább erősítette, a nemtetszőket elhagyta, s másnap már másképp mesélte. Így hízlalta sokszor hónapokig novella-gyöngyét, s csak akkor írta le művét, ha olyan igazgyöngy lett belőle, mint a Bakaruhában vagy az Aranyifjú.

Vérbeli aranyifjú volt ő maga is, kereste és élvezte a kalandokat, amelyeket ha nem talált meg a pesti mulatók mélyén, hát fogta magát, és utazgatni kezdett, mint egykoron Szindbád. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hunyady Sándor
  Razzia az „Arany Sas”-ban
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 718
  ISBN: 9631506878

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  461849
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés