Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Quentin Tarantino (Naomi Toth) - 55 éves QUENTIN TARANTINO

-25%
ÚJ
Quentin Tarantino (Naomi Toth) - 55 éves QUENTIN TARANTINO
 • Quentin Tarantino (Naomi Toth) - 55 éves QUENTIN TARANTINO
 • Quentin Tarantino (Naomi Toth) - 55 éves QUENTIN TARANTINO
 • Quentin Tarantino (Naomi Toth) - 55 éves QUENTIN TARANTINO
5 990 Ft
Akció: 4 493 Ft
Kezdete: 2018.03.25   A készlet erejéig!

A mozitörténelem legfurcsább fekete báránya annak ellenére lett híres és elismert, hogy nagy ívben elkerülte a filmes – és az elemi – iskolákat, továbbá nem volt sem gazdag, sem sármos, csak egy priuszos képregényőrült.

Ebben a kötetben minden aspektusból megvilágítjuk a század legnagyobb rendezőjét. Megismerhetjük a fiút, akit az anyja gyermekként szült, az apja pedig elhagyott; az élő filmlexikonná vált srácot, aki egy tékában dolgozott; valamint a rendezőt, írót és színészt egy személyben, aki leigázta Hollywoodot, miközben a legnagyobb színészóriások dolgoznak neki.

Izgalmas történetek egy csodabogárról, aki frappáns párbeszédekkel, fröccsenő vérrel, női lábakkal, fülbemászó zenékkel és rengeteg káromkodással tette le a névjegyét.

2018. március 27-én 55 éves QUENTIN TARANTINO Oscar-díjas amerikai filmrendező. Nem sokáig kínlódott elméjének iskolai keretek közötti pallérozásával, a filmen kívül ugyanis más nem érdekelte. Ráadásul a viselkedését sem lehet annyival elintézni, hogy mozgékony gyerek, ennél komolyabb volt a baj, a pszichológus idegnyugtatót írt fel neki. Tizenévesen már a film közelében dolgozott; egy pornómoziban volt jegyszedő, majd egy videótékában eladó, és hamar leforgatta első filmjét is: a haverjai főszereplésével a szülői házban. 1992-ben a Kutyaszorítóban című filmjével tűnt fel, amelyet ő írt, ő rendezett és játszott is benne, sokoldalúságával pedig sokak elismerését kívívta. Így aztán adtak neki nyolcmillió dollárt a következő filmjére, ami ugyan aprópénznek számít, de valahogy mégis sztárok sorát győzte meg, hogy szerepeljenek benne - és beígérte nekik a bevétel 1 százalékát. Bruce Willis, John Travolta és Harvey Keitel csak mosolygott rajta, de vállalták, aztán ők voltak a legjobban meglepve, hogy dől a pénz, a Ponyvaregény ugyanis hozott vagy 150 millió dollárt. A film egyébként hatalmas botrányt kavart, de egyben óriási sikert is aratott, a forgatókönyvéért még az Oscar-díjat is megkapta - később kapott még egy Oscart, 2013-ban a Django elszabadul forgatókönyvéért. A Ponyvaregény óta ő a világ filmgyártásának fenegyereke, aki felrúg minden dramaturgiai szabályt, és legalább annyian gyűlölik, mint amennyien szeretik. Öt azonban mindez nem érdekli, mint említettük, egy dolog érdekli csupán: a film, és amíg olyan teltházas mozikat biztosító filmeket csinál, mint a két részt megért Kill Bill vagy a Sin City, a Becstelen brigantyk, az Aljas nyolcas és a Django elszabadul, Hollywoodban is kénytelenek megsüvegelni. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Naomi Toth
  Quentin Tarantino
  Kiadó: Vintage
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 264
  ISBN: 9789638996930

 • Cikkszám
  700982
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés