Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Quentin Tarantino, Hollywood brigantija

-30%
ÚJ
Quentin Tarantino, Hollywood brigantija
6 990 Ft
Akció: 4 890 Ft
Kezdete: 2023.03.26   A készlet erejéig!

A LEGENDÁS RENDEZŐ ÉS MUNKÁSSÁGA
QUENTIN TARANTINO EGYEDI ÉS UTÁNOZHATATLAN STÍLUSÁNAK KÖSZÖNHETŐEN VÁLT NEMZEDÉKE EGYIK ÜNNEPELT RENDEZŐJÉVÉ. HARMINC ÉV ALATT KILENC RENDKÍVÜLI FILMET KÉSZÍTETT, ÉS PÁRATLAN NAGYSÁGÚ RAJONGÓTÁBOR ALAKULT KI KÖRÜLÖTTE.

Ian Nathan, a filmekkel foglalkozó újságíró átfogó és részletes képet nyújt Tarantino teljes életművéről. Sorra veszi a korai forgatókönyveket (Tiszta románc, Született gyilkosok), az átütő sikert arató első rendezést, a Kutyaszorítóbant, majd a korszakalkotó mesterművet, a Ponyvaregényt. És persze a további, meghatározó műveket, mint a Kill Bill első és második része, a Becstelen brigantyk, a Django elszabadul, vagy a legutóbbi opuszát, a Volt egyszer egy Hollywoodot.

A kultikus filmek fotóival és a színfalak mögötti felvételekkel gazdagon illusztrált kötet bemutatja Quentin Tarantino sajátos stílusának születését, ihletének forrásait és kedvenc színészeivel kialakított szoros együttműködését. Mindazt, ami a filmtörténet egyik legmerészebb és leginnovatívabb alkotójává tette.

 • Ian Nathan
  Quentin Tarantino, Hollywood brigantija
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2020
  Oldalszám: 176
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789635441273

 • Szerző
  Ian Nathan
  Cím
  Quentin Tarantino, Hollywood brigantija
  ISBN
  9789635441273
  Cikkszám
  434500
  Státusz
  ÚJ    
 • 2023. március 27-én 60 éves QUENTIN TARANTINO kétszeres Oscar-díjas amerikai filmrendező

  Nem sokáig kínlódott elméjének iskolai keretek közötti pallérozásával, a filmen kívül ugyanis más nem érdekelte. Ráadásul a viselkedését sem lehet annyival elintézni, hogy mozgékony gyerek, ennél komolyabb volt a baj, a pszichológus idegnyugtatót írt fel neki. Tizenévesen már a film közelében dolgozott; egy pornómoziban volt jegyszedő, majd egy videótékában eladó, és hamar leforgatta első filmjét is: a haverjai főszereplésével a szülői házban. 1992-ben a Kutyaszorítóban című filmjével tűnt fel, amelyet ő írt, ő rendezett és játszott is benne, sokoldalúságával pedig sokak elismerését kivívta. Így aztán adtak neki nyolcmillió dollárt a következő filmjére, ami ugyan aprópénznek számít, de valahogy mégis sztárok sorát győzte meg, hogy szerepeljenek benne - és beígérte nekik a bevétel 1 százalékát. Bruce Willis, John Travolta és Harvey Keitel csak mosolygott rajta, de vállalták, aztán ők voltak a legjobban meglepve, hogy dől a pénz, a Ponyvaregény ugyanis hozott vagy 220 millió dollárt. A film egyébként hatalmas botrányt kavart, de egyben óriási sikert is aratott, a forgatókönyvéért még az Oscar-díjat is megkapta. Azóta ő a világ filmgyártásának fenegyereke, aki felrúg minden dramaturgiai szabályt, és legalább annyian gyűlölik, mint amennyien szeretik. Őt azonban mindez nem érdekli, mint említettük, egy dolog érdekli csupán: a film, és amíg olyan teltházas mozikat biztosító filmeket csinál, mint a két részt megért Kill Bill, a Sin City vagy a Becstelen brigantyk, addig Hollywoodban is kénytelenek megsüvegelni. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés