Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Quentin Tarantino

-31%
ÚJ
Quentin Tarantino
5 990 Ft
Akció: 4 130 Ft
Kezdete: 2023.03.26   A készlet erejéig!

A mozitörténelem legfurcsább fekete báránya annak ellenére lett híres és elismert, hogy nagy ívben elkerülte a filmes – és az elemi – iskolákat, továbbá nem volt sem gazdag, sem sármos, csak egy priuszos képregényőrült.

Ebben a kötetben minden aspektusból megvilágítjuk a század legnagyobb rendezőjét. Megismerhetjük a fiút, akit az anyja gyermekként szült, az apja pedig elhagyott; az élő filmlexikonná vált srácot, aki egy tékában dolgozott; valamint a rendezőt, írót és színészt egy személyben, aki leigázta Hollywoodot, miközben a legnagyobb színészóriások dolgoznak neki.

Izgalmas történetek egy csodabogárról, aki frappáns párbeszédekkel, fröccsenő vérrel, női lábakkal, fülbemászó zenékkel és rengeteg káromkodással tette le a névjegyét.

 • Naomi Toth
  Quentin Tarantino
  Kiadó: Vintage Media
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 264
  ISBN: 9789638996930

 • Szerző
  Naomi Toth
  Cím
  Quentin Tarantino
  ISBN
  9789638996930
  Cikkszám
  295121
  Státusz
  ÚJ    
 • 2023. március 27-én 60 éves QUENTIN TARANTINO kétszeres Oscar-díjas amerikai filmrendező

  Nem sokáig kínlódott elméjének iskolai keretek közötti pallérozásával, a filmen kívül ugyanis más nem érdekelte. Ráadásul a viselkedését sem lehet annyival elintézni, hogy mozgékony gyerek, ennél komolyabb volt a baj, a pszichológus idegnyugtatót írt fel neki. Tizenévesen már a film közelében dolgozott; egy pornómoziban volt jegyszedő, majd egy videótékában eladó, és hamar leforgatta első filmjét is: a haverjai főszereplésével a szülői házban. 1992-ben a Kutyaszorítóban című filmjével tűnt fel, amelyet ő írt, ő rendezett és játszott is benne, sokoldalúságával pedig sokak elismerését kivívta. Így aztán adtak neki nyolcmillió dollárt a következő filmjére, ami ugyan aprópénznek számít, de valahogy mégis sztárok sorát győzte meg, hogy szerepeljenek benne - és beígérte nekik a bevétel 1 százalékát. Bruce Willis, John Travolta és Harvey Keitel csak mosolygott rajta, de vállalták, aztán ők voltak a legjobban meglepve, hogy dől a pénz, a Ponyvaregény ugyanis hozott vagy 220 millió dollárt. A film egyébként hatalmas botrányt kavart, de egyben óriási sikert is aratott, a forgatókönyvéért még az Oscar-díjat is megkapta. Azóta ő a világ filmgyártásának fenegyereke, aki felrúg minden dramaturgiai szabályt, és legalább annyian gyűlölik, mint amennyien szeretik. Őt azonban mindez nem érdekli, mint említettük, egy dolog érdekli csupán: a film, és amíg olyan teltházas mozikat biztosító filmeket csinál, mint a két részt megért Kill Bill, a Sin City vagy a Becstelen brigantyk, addig Hollywoodban is kénytelenek megsüvegelni. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés