Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Putyin virtuális háborúja

-32%
ÚJ
Putyin virtuális háborúja
5 990 Ft
Akció: 4 070 Ft
Kezdete: 2022.03.06   A készlet erejéig!

Mi motiválja Putyint? A pénz és a hatalom iránti mohó vágynál sokkal több dolog mozgatja: fanatikus nacionalista, aki elszántan törekszik arra, hogy újra naggyá tegye Oroszországot. Sajnálkozik a Szovjetunió felbomlása miatt, mondván hogy „szétesése az évszázad legnagyobb geopolitikai katasztrófája volt”. Nosztalgiája érthető: kiterjedését, népességét, katonai erejét és presztízsét tekintve az orosz birodalom a Szovjetunió idején állt hatalma tetőpontján.

Putyin a hatalomgyakorlás virtuóza. A téttől függően ez „kemény” fizikai erő, például páncéloshadosztályok, multinacionális vállalatok és bérgyilkosok, vagy „lágy” pszichológiai ráhatások, például diplomácia, „mézcsapda”, kibertrollok és álhírgyárak megfelelő arányú, okos alkalmazását foglalja magában, hogy elhárítsa a fenyegetéseket és megragadja a kínálkozó lehetőségeket. Orosz hekkerek betörtek Hillary Clinton kampánycsapata és a Demokrata Nemzeti Bizottság (DNC) informatikai rendszerébe, ahonnan több tízezer kényes tartalmú emailt szereztek meg, melyeket nyilvánosságra hoztak a WikiLeaksen.

A Kreml jelenlegi vezetője a legtöbb elődjéhez hasonlóan éppoly realista gondolkodású, mint amilyen könyörtelen. Tisztában van az orosz kemény és puha hatalom korlátaival, ugyanakkor folyamatosan tágítani igyekszik ezek határait. Mindent megtesz az – általa annak tartott – orosz nemzeti érdekek érvényesítéséért. Véleménye szerint Oroszország csak annyira emelkedhet fel, amennyire a Nyugat hanyatlásnak indul, és egyszerre több fronton, módszeresen törekszik e cél elérésére. Putyin virtuális háborúja felfedi, miért és hogyan teszi ezt, s hogy mindez milyen súlyos következményekkel jár Amerikára, Európára és a világ többi részére.

Dr. William Nester, a New York-i St. John's University Állam- és Politikatudományi Tanszékének professzora 37 történelmi és politikai tárgyú könyv szerzője. George Rogers Clark: Háborús büszkeség című munkája 2013-ban elnyerte a Szárazföldi Haderő Történeti Alapítványának legjobb életrajzi munkáért járó fődíját, Titán: A brit hatalomgyakorlás művészete a forradalom idején és Napóleon korában pedig 2016-ban a New York-i Katonai Szimpózium Arthur Goodzett könyvdíját.

 • William Nester
  Putyin virtuális háborúja
  Hogyan formálja át és destabilizálja Oroszország Amerikát, Európát és a nagyvilágot
  Kiadó: Hajja & Fiai
  Kiadás helye: Debrecen
  Kiadás éve: 2020
  Oldalszám: 384
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789637054938

 • Cikkszám
  794422
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés