Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Puskin halála - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Puskin halála - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
 • Puskin halála - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
 • Puskin halála - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
 • Puskin halála - 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN
990 Ft

Alekszandr Szergejevics Puskin halála óriási tragédia volt Oroszország és az orosz kultúra számára. A végzetes párbaj történetét legendák és mítoszok övezik, és az aprólékos forráselemzéssel feltárt tények a találgatások és feltételezgetések tengerébe vesznek. Igaz-e, hogy gonosz ármány áldozata lett, melyet a cári család és a legfelsőbb körök részvételével szőttek ellene? Megfelel-e a valóságnak, hogy zsenije hanyatlásnak indult? Állítják: a népszerűsége fakulni kezdett; megrázó családi drámát élt át stb. - Avagy minden másként történt? Az itt közreadott kutatás időrendi keretei Puskin életének 1826-tól 1837-ig terjedő szakaszát fogják át, a számkivetés végétől haláláig.

2019. június 6-án 220 éve született ALEKSZANDR PUSKIN orosz költő. Gazdag földesúri családból származott, és igazi különlegességként dédapja egy valódi afrikai fekete volt, aki Nagy Péter cár főtisztjeként szolgált, nagy hírnevet szerzett, ma is szobor őrzi az emlékét. Puskin büszke is volt etióp ősére, Nagy Péter szerecsenje című írásában meg is emlékezett róla. Ritkaságszámba ment az is, hogy már gyerekkorában megtanult oroszul, az előkelőknél ugyanis akkoriban a francia volt divatban, Tolsztoj is csak felnőtt fejjel sajátította el az orosz nyelvet. Puskin viszont már tizenötévesen olyan verseket faragott, amelyek válogatott költeményei közé is bekerültek, később pedig olyan világsikerű műveket írt mint az Anyegin, a Borisz Godunov és a Pikk dáma. A rendszer azonban nemigen méltányolta művészetét, forradalmi költészete miatt rendre száműzetésbe küldték, de népszerűsége miatt nem merték bántani. Végzetét a nők okozták, pontosabban fogalmazva szépséges, de csapodár felesége. Az asszony ugyanis oly nyíltan flörtölt egyik lovagjával, hogy Puskin kénytelen volt kihívni párbajra. Mielőtt a tett színhelyére ment, megkérdezte feleségét, megsiratja-e majd. "Azt siratom meg, akit megölnek" - válaszolta a céda menyecske, akinek végül férjét kellett elsiratnia - ha megtette persze -, a pisztolypárbajban ugyanis Alekszandr Szergejevics kapott halálos sebet. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Ruszlan Szkrinnyikov
  Puskin halála
  Kiadó: Pannonica
  Kiadás éve: 2000
  Oldalszám: 276
  ISBN: 9639252174

  Közepes állapotú antikvár könyv. A lapok megázás után megszáradtak, s emiatt vetemedettek.

   

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  336918
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés