Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Puskás és az Aranycsapat diadalai - 90 éve született PUSKÁS FERENC

-20%
ÚJ
Puskás és az Aranycsapat diadalai - 90 éve született PUSKÁS FERENC
 • Puskás és az Aranycsapat diadalai - 90 éve született PUSKÁS FERENC
 • Puskás és az Aranycsapat diadalai - 90 éve született PUSKÁS FERENC
 • Puskás és az Aranycsapat diadalai - 90 éve született PUSKÁS FERENC
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.03.30   A készlet erejéig!

Hatvan év rengeteg idő. Az Aranycsapat diadala a gyepen mindenkié, ahogy a vereséget is kicsit mindenki a sajátjának éli meg. Van-e ennek a kornak napjaink labdarúgói és a sport szerelmesei számára még valódi üzenete? Tudunk-e még mi, a túlélő kevesek, bármi relevánsat mondani egy másik kor sportolóinak és rajongóinak?

2017. április 2-án 90 éve született Budapesten PUSKÁS FERENC labdarúgó. Elcsépelt igazság, hogy ő a legismertebb magyar ember a világon, nincs a földgolyónak olyan zuga, ahol ne ismernék a nevét, aki járt már külföldön, személyesen is igazolhatja, hogy a Puskás nevet kiejtve tényleg udvariasabb kiszolgálásra, zökkenőmentesebb ügyintézésre számíthatunk. Oldalakon át lehetne sorolni tiszteletének bizonyítékait, még a világ másik végén, Melbourne-ben is utcát neveztek el róla. Halálakor ugyan összegezték pályafutásának eredményeit, de nem is kellett volna igazán, hiszen minden magyar ember tudja, éljen bárhol a világban, hogy ő volt a legendás aranycsapat vezéregyénisége, annak a világverő gárdának a legjobbja, amely 1952-ben Helsinkiben olimpiát nyert, és "az évszázad mérkőzésén" a Wembley-ben győzte le az angolokat. Aztán Spanyolországban is sztár lett, a Real Madrid csapatával háromszor volt BEK-győztes, úgyhogy nem csak nálunk volt beceneve, az Öcsi, de a spanyolok is kimutatták szeretüket e révén is: ott Panchónak hívta mindenki. De a görögök is félistenként tisztelik az emlékét, mert valamikor edzőként a Panathinaikoszt BEK-döntőbe vezette. Ez 1971-ben történt, a mai drukkerek nem is éltek akkor, az athéni stadionban mégis a következő feliratú transzparenst feszítették ki halála előtt nem sokkal: "Puskás Ferenc - Mindig gondolunk rád". Mi is! (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dr. Tóth Kálmán
  Puskás és az Aranycsapat diadalai
  The Zenith & Decline of the Golden Team
  Kiadó: Kiskapu
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 220
  ISBN: 9786158013512

 • Cikkszám
  784292
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés