Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Proust (André Maurois) - 150 éve született MARCEL PROUST

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Proust (André Maurois) - 150 éve született MARCEL PROUST
 • Proust (André Maurois) - 150 éve született MARCEL PROUST
 • Proust (André Maurois) - 150 éve született MARCEL PROUST
 • Proust (André Maurois) - 150 éve született MARCEL PROUST
590 Ft

André Maurois, a kiváló, hazánkban is jól ismert francia író az elsők között derített fényt Marcel Proust külsőleg eseménytelennek, sőt aszketikusnak tűnő élete rejtett titkaira, arra a sajátságos, arisztokratákból és félvilági hölgyekből, igazi művészekből és dilettánsokból álló környezetre, amelyben Proust művészete, utánozhatatlan stílusa kialakult. Maurois könyvében egy csillogú stílusú, ihletett művész vall még nagyobb elődjéről, Az eltűnt idő nyomában alkotójáról.

2021. július 10-én 150 éve született MARCEL PROUST francia író. Jómódú, befolyásos család sarja volt - apja temetésén ott volt a köztársasági elnök is -, szüleitől minden földi jót megkapott, anyja pedig buta módon annyira kényeztette, hogy még felnőtt korában is féltő burokban élt. Ő is túlzó módon ragaszkodott az anyjához - amikor elveszítette, kishíján utánahalt -, az egyetlen nőhöz, akit szeretett, vonzalmai egyébként saját neme felé irányultak, ami miatt egész életében szenvedett. Különben sem volt egészséges ember, már ifjú korától sokat betegeskedett, élete utolsó szakaszában pedig annyira beteg volt, hogy leejtett tollát sem tudta felvenni. Bezárkózott egy parafával bélelt sötét szobába, hogy se a hang, se a fény ne bántsa, s ott írta éjszakánként Az eltűnt idő nyomában címmel összegzett hatalmas, tizenötkötetes regényfolyamát, melynek ezernyi lapjain nagyrészt életét mesélte el. Amelyben az égvilágon semmi érdemleges esemény nem történt, hogy műve mégis a világirodalom egyik remeke, az egyedül írói tehetségének, semmint átélt élményeinek köszönhető. Élményei főként vele kapcsolatban voltak másoknak, szobalánya például egész kis rémtörténeteket mesélt róla. Fürdéshez például két tucatnyi törülközőt is elhasznált, mert ha víz érte a vásznat, már nem törülközött bele, ha meg beletörülközött, az mindig vizes lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • André Maurois
  Proust
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 358
  ISBN: 9632804155

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  254318
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés