Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Pokoli történetek - A királynő beszéde - 45 éves VUJITY TVRTKO

-25%
ÚJ
Pokoli történetek - A királynő beszéde - 45 éves VUJITY TVRTKO
 • Pokoli történetek - A királynő beszéde - 45 éves VUJITY TVRTKO
 • Pokoli történetek - A királynő beszéde - 45 éves VUJITY TVRTKO
 • Pokoli történetek - A királynő beszéde - 45 éves VUJITY TVRTKO
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft
Kezdete: 2017.09.21   A készlet erejéig!

Vujity Tvrtko lebilincselően izgalmas könyve bebizonyítja: kellő akarattal és kitartással nincs lehetetlen! Megismerhetik Weisz Fanni felemelő történetét. A bűbájos szépségkirálynőt kislánykorában sokszor megalázták, bántották, csúfolták azért, mert nem hall. Elhitették vele, hogy kevesebbet ér másoknál, ezért szégyenében soha nem szólalt meg. A királynő beszéde egy szívet melengető barátságnak és a lány elképesztő harcának krónikája, melynek végén az addig némának hitt Fanni saját hangján mondott beszédet a Parlamentben. Ezt követően Tvrtkóval nyakába vette a világot; eljutottak a Föld egyik legnyomorúságosabb helyére, a pokol szigetére, ahol minden képzeletet felülmúló kalandokba csöppentek, és megkóstolták a hírhedt haiti sárpogácsát is. A riporter nyomozásba kezdett, hogy leleplezze az afrikai levélcsalók elképesztő trükkjeit, és bemutassa a pórul járt magyarokat, akik rengeteg pénzt fizettek nem létező kameruni papagájért, namíbiai gyémántbányáért, menekülttáborban sínylődő menyasszonyért és még sok minden másért. Megismerhetik a szerelemféltésből megölt golfbajnoknő tragikus történetét, a lakásmaffia módszereit, hallhatják a parkolóhelyek barbárjainak kifogásait. A riporter elutazott a "szomorú városba", Szrebrenicába, hogy megmutassa, mire képes az ember, ha megszállja a gonosz. Különleges fejezet zárja a könyvet: Tvrtko találkozott a kéz és láb nélkül született Nick Vujiciccsal, aki őriz egy pár saját bőrcipőt arra az esetre, ha csoda történne vele. A boldogság nagykövete világszerte hirdeti, minden ember győztes lehet. Csak akarni kell!

2017. szeptember 24-én 45 éves VUJITY TVRTKO /Balogh Szilárd/ riporter. Pécsett született, édesapja bányász, édesanyja pedagógus, 17 évesen felvett művésznevét pedig az indokolja, hogy a családja horvát származású. S erre nagyon büszke, a nevére különösen, amikor Amerikában tanult, és társai kérték, hogy inkább Tomnak szólítanák, nem egyezett bele. Véletlenül lett újságíró, 18 évesen ugyanis a délszláv háború időszakában éppen egy jugoszláv kisvárosban volt, amit körülzárt a hadsereg, s mivel ő volt ott az egyetlen külföldi, újságírónak nézték. Mert különben tolmács szeretett volna lenni hazai tévéstábok mellett, ám ahová a magyar tévések nem jutottak be, neki sikerült, így egyre több anyagot rendeltek direkt tőle, s mire végetért a háborúskodás, már tapasztalt riporter volt. S hogy a gyakorlati ismereteit elméleti tudással is megerősítse, ösztöndíjjal elment a miami egyetemre, majd diplomával a zsebében hazatérve az egyik kereskedelmi tévé riportere lett. Valamennyi emlékezetes filmjét lehetetlen felsorolni, bejárta a világot, járt Csernobilban, romániai lepratelepen, bemutatta az afrikai és ázsiai nyomor bugyrait, nem véletlen, hogy könyvei Pokoli történetek címmel jelentek meg. De ő segített hazajutnia az utolsó magyar hadifogolynak, és ő kutatta fel a Megasztárban megismert Kandech Evelyne édesapját Sierra Leoné-ban. Evelyne-t "falból" el is kellett vennie feleségül, hogy az ottani hatóságok szabadon utazni engedjék őket. Mert egyébként van neki "igazi" felesége is, Zsolnay Gyöngyi egykori válogatott kosárlabdázó. S van két gyerekük, Benjámin és Barnabás. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vujity Tvrtko
  Pokoli történetek - A királynő beszéde
  Kiadó: Pokoli-Angyali Kiadó
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 380
  ISBN: 9789630848831

 • Cikkszám
  329107
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés