Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Piedone nyomában - 90 éve született BUD SPENCER

-25%
ÚJ
Piedone nyomában - 90 éve született BUD SPENCER
 • Piedone nyomában - 90 éve született BUD SPENCER
 • Piedone nyomában - 90 éve született BUD SPENCER
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2019.10.30   A készlet erejéig!

Király Levente olyan részletességgel mutatja be Bud Spencert, amely eddig ismeretlen volt. Ennek a földi csodának a megteremtéséért San Gennaro-díjban részesítjük!" - Gianni Simioli, a San Gennaro Bizottság elnöke.

A Piedone nyomában könyv a hat fesztiváldíjat nyert mozifilm bővített, írásos változata. Király Levente könyvéből kiderül, hogyan élte át a kis Carlo a világháború borzalmait, milyen nehézségekkel küzdött meg az iskolai évek alatt, hogyan csöppent bele a sport világába, illetve milyen kalandokat élt át Dél-Amerikában, mielőtt színésszé vált. A hat nyelven beszélő egykori bajnok sportoló, aki később az olasz mozi legnagyobb ikonjává vált, filmes karrierje mellett repülőket és hajókat vezetett, gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, de feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A könyv történetek sokaságán keresztül mutatja be azt a zseniálisan sokoldalú színészt, akinek a csattanós pofonok, a belapított orr és a morcos tekintete mára már a védjegyévé vált. Izgalmas és mulatságos sztorikat olvashatunk a forgatásokon történt kalandokról, de bepillantást nyerhetünk a sztár magánéletébe is. Tanúi lehetünk egy életen át tartó szerelemnek, örökké tartó barátságoknak és az elmaradhatatlan szakmai összecsapásoknak is.

2019. október 31-én 90 éve született BUD SPENCER olasz színész.

Carlo Pedersoli volt a becsületes neve, s bármily meglepő, a világéletében jó súlyban lévő pofonosztó valójában lírai alkat volt, eredetileg zenélni tanult. Emellett remek sportolónak számított, úszóbajnok volt, és vízilabdázott. De nem ám csak úgy kedvtelésből, hiszen tagja volt hazája válogatottjának, sőt, ott volt az 1952-es és az 1956-os olimpián is. Az aktív élsportot abbahagyva Latin-Amerikában lett favágó, s a kemény munka meghozta az étvágyát; szépen lassan kigömbölyödött. Az ötvenes években Nápolyban gyermekruha gyárat nyitott, s a konszolidált polgári lét is jót tett az alakjának.

A filmmel dublőrként került kapcsolatba, majd 1968-ban összeismerkedett Mario Girottival, Az Isten megbocsát, én nem címmel elkészítették első filmjüket, s attól kezdve a Bud Spencer-Terence Hill páros volt a legnépszerűbb duók egyike. Számos világhírű filmet forgattak együtt, melyek közül a Piedone-sorozat aratta a legnagyobb sikert. Híres további filmje a Különben dühbe jövünk, az Én a vízilovakkal vagyok, a Seriff az égből, a Nincs kettő négy nélkül, az Akit Buldózernek hívnak, a Bombajó bokszoló, az Aranyeső Yuccában és az Aladdin.

Bud a magánéletben is jó viszonyban volt Terence-szel, egy ízben így nyilatkozott erről: "Harminc éve ismerjük egymást, de egy haragos szó nem volt közöttünk". A muzikális mackó nagyon népszerű volt, s a magánéletben közel sem megközelíthetetlen, hogy mégis nehéz volt a közelébe jutni, annak csak elfoglaltsága volt az oka. Valójában egyszerű polgárember volt, nem voltak költséges úri szórakozásai, talán csak enni szeretett. Saját bevallása szerint szinte erotikus viszonyban volt az ételekkel. A versenysúlya egyébként 130 kiló volt, ha több, akkor fogyózott. A nálunk is kedvelt sztár 2016-ban hunyt el, s rá egy évre szobrot állítottak neki Budapesten. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Király Levente
  Piedone nyomában
  Hihetetlen történetek Bud Spencertől
  Kiadó: Macro-Media Bt.
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 232
  ISBN: 9786150059303

 • Cikkszám
  947803
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés