Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Philippicák Marcus Antonius ellen

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Philippicák Marcus Antonius ellen
 • Philippicák Marcus Antonius ellen
1 390 Ft

Marcus Tullius Cicerónak a triumvir Marcus Antonius ellen írt tizennégy beszédből álló sorozata hagyományosan a "philippicák" nevet viseli, Démosthenésnek II.Philippos makedón király ellen írt szónoklataira való utalásként.

Beszédeit Cicero, a legnagyobb római szónok, az egykori consul, a "haza atyja" a hagyományos köztársasági eszmények és államrend képviseletében intézi a hatalmaskodó Antonius, az önkényuralom letéteményese ellen. A mű bepillantást enged a római köztársaság legválságosabb időszakába. Cicero, paradox módon támogatja annak a Caius Octavianusnak a felemelkedését, akit Julius Caesar végrendeletében fiává és örökösévé fogadott, abban a reményben, hogy annak politikai kapcsolatait, katonai támogatását felhasználhatja Antonius ellen. Tervei azonban kudarcot vallanak, ő maga pedig áldozatul esik a sértett Antonius bosszúvágyának. Az ifjú Caesar, a későbbi Augustus cserben hagyta öreg támogatóját.

Cicero írásai nem egyszerűen történelmi források, hanem egyben kiváló irodalmi alkotások, a nagy szónok nyelv- és stílusművészetének utolsó emlékei, egyben a támadó szónoklat, az invectiva kiemelkedő példái is.

 • Marcus Tullius Cicero
  Philippicák Marcus Antonius ellen
  Fordította: Maróti Egon
  Kiadó: Szukits
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 258
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9634970990

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Marcus Tullius Cicero
  Cím
  Philippicák Marcus Antonius ellen
  ISBN
  9634970990
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  907933
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2105 éve, Kr.e. 83. január 14-én született MARCUS ANTONIUS római államférfi, hadvezér

  A történelem egyik legismertebb személyisége remek hadvezér és voltaképpen ügyes politikus is volt. És rendkívül népszerű, amolyan kedves vagány, aki szeretett enni, inni, mulatni, imádta a nőket (a nők is őt), benne volt minden heccben, vaskos tréfában, ugyanakkor korának meghatározó politikusaként jelentős szerepet játszott a világtörténelem alakulásában, tagja volt a II. triumvirátusnak. Julius Caesar híveként még az sem volt kizárva, hogy ő lép az örökébe, de a polgárháborút elveszítette Octavianus, a későbbi Augustus császárral szemben. Legendás viszony fűzte Kleopátra egyiptomi királynőhöz, s e szerelem minden idők egyik leghíresebb románca, Shakespeare drámát írt róla, de minden művészeti ág számtalanszor feldolgozta, természetesen a film is. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés