Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Petri 75 - Közelítés - 75 éve született PETRI GYÖRGY

-25%
ÚJ
Petri 75 - Közelítés - 75 éve született PETRI GYÖRGY
 • Petri 75 - Közelítés - 75 éve született PETRI GYÖRGY
3 850 Ft
Akció: 2 888 Ft
Kezdete: 2018.12.20   A készlet erejéig!

Exkluzív kötet, gazdag képanyaggal Petri György születésének 75. évfordulójára, melyben fia, Petri Lukács Ádám visszaemlékezéseiből eddig ismeretlen oldaláról szerethetjük meg az emblematikus költőt: "Valamikor a kilencvenes évek elején kapott nővérem férjétől egy igen drága túracipőt Németországban. Papát ez komoly kirándulóvá tette: ültünk az akkor még Ifjúsági presszó néven működő aktuális törzshelyén (most a Remiz étterem áll ott), s hosszan mesélt arról, hogy milyen szüksége volt erre a kiváló lábbelire, amely immár alkalmassá teszi azokra a börzsönyi, pilisi túrákra, amelyekre eddig is készült. Pár itallal később már a Tátra megmászása is szóba került legnagyobb meglepetésemre Papa hirtelen a szakavatott túravezető szerepét húzta magára, elmagyarázva, a széltől miért kell óvakodnunk, ám az eső miért nem gond, mit teszünk majd, ha ránk esteledne, miképp tudunk ellenni az erdei táplálékon, ha eltévedünk, és miért nem kell a társaságában tartanom a medvéktől."

2018. december 22-én 75 éve született Budapesten PETRI GYÖRGY költő, műfordító. Újságíróként kezdte pályafutását, de hamar publikálási tilalom alá vették, így versei csak külföldön jelenhettek meg. A nyolcvanas években a Beszélő című szamizdat folyóiratot szerkesztette, s csak a rendszerváltozás óta jelenhetett meg szabadon. A 2000-ben bekövetkezett halála előtt azonban több kötetét is kiadták, megjelentek összegyűjtött versei, sőt, egy Beszélgetések Petri Györggyel című könyv is.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Petri Lukács Ádám
  Petri 75 - Közelítés
  Kiadó: Közép- és K-Eur. Tört. és Társ.kut. Köz.
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 92
  ISBN: 9786155118753

 • Cikkszám
  577712
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés