Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Péter - 115 éve született PALOTAI BORIS

-20%
ÚJ
Péter - 115 éve született PALOTAI BORIS
 • Péter - 115 éve született PALOTAI BORIS
1 380 Ft
Akció: 1 104 Ft
Kezdete: 2019.05.21   A készlet erejéig!

Péter, a szegény városi kisfiú szerető családban él szüleivel és két kistestvérével. Van egy igaz barátja is, a jómódú családban élő kedves kislány, Lilike. Péter összegyűjtött annyi pénzt, amin megvehette a biciklit, amire már régóta vágyott. A család életében kényszerű változást hoz, hogy az édesapa vidéken kap munkát, így a megélhetés miatt költözniük kell. Pétert osztályfőnöke kéri, hogy tanuljon tovább a gimnáziumban, biztosítja pártfogásáról, azonban megbetegszik, így a fiú önmagára utaltan kezdi meg önálló életét.

2015. május 23-án 115 éve született Nagyváradon PALOTAI BORIS írónő. Élménygazdag - bár nem túl mozgalmas - élete volt, s mivel egy híján nyolcvan évet élt, volt mit megírnia. Ráadásul korán is kezdte; huszonévesen már könyvei jelentek meg, pályadíjat nyert az Athenaeumtól és pályázatot a Nyugatnál. Nővé is hamar megérett, éppencsak betöltötte tizenhetedik életévét, amikor férjhez ment, gyereket szült, s még nem volt húszéves, amikor özvegyen maradt. Tragikusan gyönyörű eset; olyan szerelmesek voltak a férjével, hogy átsétáltak egy emlékezetesen cudar szilveszter éjszakát - amikor a madarak lefagytak az ágakról -, a férje megfázott, és a tüdőbaj másfél év alatt elvitte. Egyszer látta a kisfiát, egy üvegajtón keresztül. Regénybe illő történet, s bár számos remek regény, novella, filmforgatókönyv fűződik a nevéhez, ezt sosem írta meg - bár élete végén egyszer írásban elmesélte. Nagyon meggondolta, mit hogyan ír, művei ugyanis rendkívül népszerűek voltak, így vigyáznia kellett minden mondatára. Egyszer például felkereste egy ismeretlen lány, hogy tudja, a Zöld dió című regényének női főszereplőjét róla mintázta, változtassa meg tehát azonnal a szomorú befejezést, mert ő boldog akar lenni. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Palotai Boris
  Péter
  Kiadó: Heted7Világ
  Kiadás éve: 2004
  Oldalszám: 101
  ISBN: 9789639488458

 • Cikkszám
  969520
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés