Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Párizsi szalonok - 105 éve született BENEDEK ISTVÁN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Párizsi szalonok - 105 éve született BENEDEK ISTVÁN
 • Párizsi szalonok - 105 éve született BENEDEK ISTVÁN
570 Ft

XV. Lajos egyfelől az udvari intrikák és kegyencek, Madame Pompadur és Madame du Barry kora, másfelől a francia forradalmat szellemileg előkészítő „filozófusok” kora. Ma távolból és leszűrten látjuk azokat az erőket, amelyek közt ő otthon volt, a történelem kissé leegyszerűsíti az összefüggéseket, ítéleteiben sommás, osztályozásában végletes: valaki vagy ide tartozik, vagy oda. A valóság ennél sokkal komplexebb: ezt akarom Lespinasse kisasszony életrajzán át bemutatni.

2020. január 17-én 105 éve született Budapesten BENEDEK ISTVÁN elmeorvos és író. Sokáig dolgozott orvosként is, de íróként lett országszerte ismert. Igaz, első könyvének témáját is szakmájából vette, s az elmegyógyintézetek életéről szóló Aranyketrec című könyve óriási sikert aratott. Számos kiadást megért, s több idegen nyelvre is lefordították. Olvasott könyve még a Csineva és a kétkötetes Mandragóra is. Jelentősek biográfiái, s értékes könyve Az értelem dícsérete. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Benedek István
  Párizsi szalonok
  Kiadó: Magyar Könyvklub
  Kiadás éve: 2000
  Oldalszám: 664
  ISBN: 9635472749

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  826756
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés