Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Párbaj - 80 éve hunyt el ALEKSZANDR KUPRIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Párbaj - 80 éve hunyt el ALEKSZANDR KUPRIN
 • Párbaj - 80 éve hunyt el ALEKSZANDR KUPRIN
 • Párbaj - 80 éve hunyt el ALEKSZANDR KUPRIN
570 Ft

Kuprin halhatatlan regénye a századvég Oroszországban, egy vidéken állomásozó ezred tisztjeinek társadalmába vezeti el az olvasót. Furcsa világ tárul fel előttünk: drillszellem, durvaság, züllöttség tenyészik itt, ám néha váratlanul, torz gesztusok mögül, egy-egy megrendítő vagy éppen groteszk jelenetben tisztesség, erkölcsi szépség ragyog fel. A ritka művészi erővel ábrázolt regényalakok galériájának középpontjában egy ifjú hadnagy, Romasov áll. Menekülni szeretne innen, ahol utált, unt szerelem s az ital tartja fogva őt is, de nem csupán tisztább, szebb, hanem regényesebb életről is ábrándozik – s mert álmodozó, kiszolgáltatott a könyörtelen hétköznapokkal szemben. Fennköltségein mosolygunk néha, de őszinte tisztaságvágya a következő pillanatban elfújja az irónia a derűjét alakjáról – ábrándos életidegensége komikus lenne, ha a földre pottyanna képzelgései köréből, de – hínárba zuhan. Különös, nagyravágyó asszonyban ébreszt érzelmeket, akiben végül mégis a nagyravágyás győz: a fiatal hadnagyot áldozza fel, hogy elhagyhassa e fojtogató, kisszerű, sivár környezetet.

2018. augusztus 25-én 80 éve hunyt el ALEKSZANDR KUPRIN orosz író. Igencsak kalandos életet élt, Moloch című művével robbant be az irodalomba, majd hamar országos hírű író lett belőle. De a vére nem hagyta nyugodni, állandóan botrányba keveredett. Ivott ugyanis, s ha ezt a természetes orosz szokást az ő esetében még barátja, Gorkij is túlzottnak találta, elgondolhatjuk, mennyit. Ám az írást sosem hagyta abba, s olyan remekművek kerültek ki a keze alól, mint a Cirkusz, A párbaj és a Szulamit. Nagyon jól ismerte az egyszerű nép életét és érdekeit, nem is tévesztette meg az októberi forradalom, s mivel fel is lépett ellene, a bolsevik győzelem után külföldre menekült. De nem érezte jól magát Párizsban, idővel elment az életkedve is, de nem akart öngyilkos lenni. Mást talált ki; mint egykori fehérgárdista 1937-ben hazament a sztálini Szovjetunióba. De csodák csodája, nem bántották, így még több mint egy évet élt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • A. I. Kuprin
  Párbaj
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 336
  Fordította: Tábor Béla
  Illusztrálta: Kass János

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  768670
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés