Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Parancsolj, tündérkirálynőm!

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Parancsolj, tündérkirálynőm!
790 Ft
Nincs raktáron

Előadás után sebtiben papírra vetett feljegyzések; a színházi hetilap felkérésére tollbamondott önéletrajzi vázlat; önálló est előtt a színpadon elmondott bemutatkozó szavak; rajzok, önarcképek; bensőséges ima halott barátja sírkőavatásakor; nyilatkozatok eljátszott szerepeiről, kincseiről; szeretettel fogalmazott, kiállításokon elhangzott megnyitók; csevegés közben hangszalagon rögzített elmélkedések; levelek halott szerelmének; vallomások életről, halálról, barátokról, barátságról, győzelmekről, vereségekről, pénzről, ifjúságról, legnagyobb szerelméről: a színpadról…

Ruttkai Éva összegyűjtött írásai: ahogy a színésznő szerette volna kötetben, nyomtatásban látni életének írásban rögzült töredékeit.

Hogy őrizze emlékezetünk, amit Ruttkai Éva a nagy út előtt már tudott s amit még érdemesnek tartott titkaiból az ittmaradóknak hátrahagyni.

 • Ruttkai Éva
  Parancsolj, tündérkirálynőm!
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1989
  Oldalszám: 126
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9633306841

  jó állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Ruttkai Éva
  Cím
  Parancsolj, tündérkirálynőm!
  ISBN
  9633306841
  Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  919788
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. december 31-én 95 éve született RUTTKAI ÉVA színésznő

  "Parancsolj velem tündérkirálynő!" - ez volt az első mondat, amelyet Ruttkai Éva kimondott a világot jelentő deszkákon, s nem is akárhol; a tekintélyes Vígszínházban. Véletlenül került oda, testvére, Iván ugyanis már "befutott" gyerekszínész volt, édesanyja rendszeresen hordta próbákra és előadásokra, a kis Évikét pedig nem volt kire hagyni, így vitte magával. Lakner bácsi aztán egyszer éppen híján volt egy cserfes kislánynak, szólt a sorok között játszadozó Évikének, aki így négyévesen megkapta első mondatát. Amit bizonyára oly átéléssel mondott el, hogy a filmesek is "felfigyeltek rá", hatévesen forgatta első filmjét Jávor Pál és Fedák Sári partnereként, de "alakítása" végül nem került be az elkészült műbe.

  Első sikerét a Hattyú főszerepében aratta, s ez esetben is a véletlen segítette. Az eredeti főszereplő, az akkor már sztárnak számító Tolnay Klári ugyanis váratlanul megbetegedett, s 17 évesen neki kellett beugrania a helyébe. Nem vallott szégyent. Húszévesen már Bajor Gizi partnere volt az Ármány és szerelemben, s attól fogva emlékezetes színpadi és filmszerepek egész sorában csillogott.

  Ő maga is sztár lett, de a legkisebb feladatot is megbecsülte, mert tudta, hogy azok megformálásához is tehetség kell, amint egy interjúban mondotta: "Csak egy kalaptűt, egy kis smukkot, egy gesztust kell odarakni az egyéniség mellé, és a figura máris megelevenedik". S ő nemcsak egy gesztust, de önmagát is beletette a figurába, amikor a Háború és béke Natasáját játszotta, annyira eggyéforrt a szereppel, hogy a színpadról lejöve is az maradt: "Ha az előadás szünetében felmentem a büfébe - mesélte -, nem kívántam feketekávét, vagy italt, Natasa csokoládéra vágyott..." (Kalendárium Press)

Webáruház készítés