Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Pap, katona, kondás - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW

-25%
ÚJ
Pap, katona, kondás - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
 • Pap, katona, kondás - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
 • Pap, katona, kondás - 35 éve hunyt el IRWIN SHAW
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2019.05.15   A készlet erejéig!

2016 tavaszán jelent meg az életműsorozatban Irwin Shaw nagy sikerű családregénye, a Szegény ember, gazdag ember. A Pap, katona, kondás (a két cím egy gyerekvers harmadik, illetve negyedik sora) ott folytatja a Jordache család történetét, ahol az előző könyvben abbamaradt: a három testvér boldog egymásra találását a francia Riviérán tragikus fordulat szakítja félbe a kisebbik fiút, a zaklatott évek után végre révbe érkező Thomast meggyilkolják. Innen kísérhetjük nyomon két testvére további sorsát. Rudolph gazdag és tekintélyes ember, csak épp nemigen tud mit kezdeni az életével, jobb híján családtagjait igyekszik tapintatosan támogatni. Gretchen viszont magára talál: elkészíti élete első filmjét, boldog szerelembe esik, és filmjének cannes-i bemutatója alkalmával rég látott fiával is közel kerülnek egymáshoz. Gretchen filmje a harmadik Jordache nemzedék másik tagjának, a meggyilkolt Thomas fiának életébe is beleszól: ő játssza ugyanis a film férfifőszerepét. Ez a két fiú, Billy és Wesley a könyv tulajdonképpeni hősei. Billy ugyan a legkevésbé sem hősies: meglehetős cinizmussal szemléli a világot, passzívan sodródik az eseményekkel végül is életveszélyes kalandokba. Wesley későn megtalált és hamar elvesztett apjának bűvöletében él, az ő múltját nyomozza hajdani ismerősei közt, majd eltökéli, hogy bosszút áll gyilkosán. A szálak megint a francia Riviérán futnak össze, de a tragikus végkifejlet nem kevés izgalom után ezúttal elmarad.

2019. május 16-án 35 éve hunyt el IRWIN SHAW amerikai író. Nyughatatlan ember volt, fiatalon profi focistaként kereste a kenyerét, de dolgozott teherautó-sofőrként és eladóként is. Sokat tapasztalt az élet sűrűjében, volt élménye miből megírnia a Gazdag ember, szegény ember című regényét, amelyet meg is filmesítettek - mi is többször láthattuk a tévében. Legismertebb regénye mégis az Oroszlánkölykök.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Irwin Shaw
  Pap, katona, kondás
  Kiadó: Kossuth 
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 400
  ISBN: 9789630986090

 • Cikkszám
  879154
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés