Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Pantaleón és a hölgyvendégek - 85 éves MARIO VARGAS LLOSA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Pantaleón és a hölgyvendégek - 85 éves MARIO VARGAS LLOSA
 • Pantaleón és a hölgyvendégek - 85 éves MARIO VARGAS LLOSA
 • Pantaleón és a hölgyvendégek - 85 éves MARIO VARGAS LLOSA
570 Ft

Pantaleón Pantoja, a perui hadsereg ifjú századosa a szervezés valóságos géniusza. Legújabb megbízatása azonban minden eddiginél kényesebb: létre kell hoznia egy hölgyvendég-szolgálatot, hogy az Amazonas környéki dzsungelekben szolgáló, a trópusi hőségtől feltüzelt legénység szabályozott és ártalmatlan módon vezethesse le nemi gerjedelmeit. A százados buzgalmának és tudományos alaposságának köszönhetően a hölgyvendég-szolgálat hamarosan a hadsereg leghatékonyabban működő egységévé válik, maga Pantaleón pedig valóságos legenda lesz: az örömlányok istenítik, a katonák hálásak neki, az erkölcs őrei kígyót-békát kiabálnak rá, felettesei pedig döbbent ámulattal figyelik lendületes tevékenységét. Egyedül Pachita, a felesége nem tudja, mit is rejt az a szupertitkos megbízatás, amellyel férjét a babonákkal, vallási fanatikusokkal és széplányokkal teli forró Amazóniába küldték.

Pantaleón maga a megtestesült tisztesség (színtiszta ügybuzgalomból személyesen teszteli a szolgálatra jelentkező hölgyeket), de van, aminek még ő sem tud ellenállni: miután kipattan a botrány, s felesége dühösen elhagyja, ideig-óráig szolgálatának legragyogóbb alkalmazottjával, a gyönyörűséges Brazilkával vigasztalódik, s persze rendületlenül vezeti bővülő egységét a mind újabb „munkasikerek” felé.

A fergeteges szatíra éppoly meglepő fordulattal ér véget, amilyen eredeti Mario Vargas Llosa regényötlete és amilyen ragyogóan ötvözi a pikáns könnyedséget a modern elbeszélő technikákkal és az erkölcsi kérdések finom ábrázolásával.

2021. március 28-án 85 éves MARIO VARGAS LLOSA perui író. A város és a kutyák című regényével tűnt fel a hatvanas évek elején, s rögvest a legjobb latin-amerikai prózaírók között kezdték emlegetni a nevét. Az éppen ötven éve megjelent A zöld palota című könyvével azonban újabb bizonyítékát adta annak, hogy a kritikusok nem túloztak. Más művei mellett ez a két könyve is olvasható magyarul, csakúgy mint a Pantaleón és a hölgyvendégek, amelyből híres film is készült, továbbá a Halál az Andokban, a Háború a világ végén és az Édenkert a sarkon túl. Aktívan részt vesz a világirodalmi közéletben, volt a PEN Club elnöke, de politikusként is bemutatkozott már, politikai mozgalmat alapított, sőt Peru elnökjelöltje is volt. Pár éve hazánkban is köszönthettük; 2003-ban ő volt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, 2010-ben pedig ő kapta a Nobel-díjat. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mario Vargas Llosa
  Pantaleón és a hölgyvendégek
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1977
  Oldalszám: 310
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9632704436

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  665174
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés