Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Pandóra Kongóban

-20%
Pandóra Kongóban
3 990 Ft
Akció: 3 192 Ft
Kezdete: 2014.03.19   A készlet erejéig!

Tommy Thomson tizenkilenc éves árva gyerek – és egy néger négerének a négere: azaz fillérekért, névtelenül ír népszerű, Afrikában játszódó regényfüzeteket.

Az első világháború idején járunk, Londonban, és Tommynak meg kell élnie valamiből. Így hát elvállalja, hogy megírja egy börtönben sínylődő fiú regényes történetét, akit gyilkossággal vádolnak, miután egyedüli túlélőként visszatért egy afrikai expedícióról. Az ügyvéd szerint ezzel megmentheti az életét: a bíróság talán megérti, hogy a fiú igazat mond, nem ő gyilkolta meg az expedíció vezetőit, sőt…

Tommy lelkesen végzi a munkát, amely hihetetlenül izgalmasnak bizonyul: a fiú, Marcus Garvey nemcsak hogy gyilkos nem volt, hanem ő mentette meg az emberiséget a föld alatt élő kegyetlen lények, a tektonok támadásától.

És közben szenvedélyes szerelem szövődött közte és egy tekton lány között…

A katalán irodalom sztárja ezzel az agyafúrt módon megszerkesztett kalandregényével világszerte lebilincselte a műfaj kedvelőit – s ugyanakkor vájt fülű kritikusok is hozsannáznak róla. Mert olyan olvasmányos, mint egy Verne-mű, s helyenként mégis olyan mélységekbe hatol, mint Conrad remekműve, A sötétség mélyén.

Albert Sánchez Piñol 1965-ben született Barcelonában. Antropológus és író. 2003-ban megjelent Hideg bőr című regénye az elmúlt évtizedek legnagyobb katalán világsikere. 2005-ben jelent meg a Pandóra Kongóban, szintén óriási sikerrel. Legújabb könyve, a Victus Spanyolországban hónapokig vezette a sikerlistákat: a katalán szeparatizmus erősödése idején óriási érdeklődést keltett a regény, amely azt meséli el, hogyan foglalták el a spanyolok 1714-ben Barcelonát.

Albert Sánchez Piñol különleges, buja és furfangos fantáziával van megáldva.
David Mitchell

A szertelen történetmondás olyan birodalmába jutva, ahol Umberto Eco régóta szafarizik, Albert Sánchez Piñol ezzel a regényével jelentős európai író lett.
Giles Foden

 • Albert Sánchez Pinol
  Pandóra Kongóban
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 455
  ISBN: 9789630796972

 • Cikkszám
  558801
Webáruház készítés