Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Pályám emlékezete - 190 éve hunyt el KAZINCZY FERENC

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Pályám emlékezete - 190 éve hunyt el KAZINCZY FERENC
 • Pályám emlékezete - 190 éve hunyt el KAZINCZY FERENC
 • Pályám emlékezete - 190 éve hunyt el KAZINCZY FERENC
 • Pályám emlékezete - 190 éve hunyt el KAZINCZY FERENC
570 Ft

Irodalmunk nagy alakjai közül egyik sem nyújtott annyi alkalmat arra, hogy lelke mélyébe, írói egyéniségének fejlődésébe bepillanthassunk, mint Kazinczy Ferenc. Állandó levelezésben volt korának minden nevesebb írójával s e levelei – melyek közül eddig már nyolcz testes kötet jelent meg – megismertetik velünk e mozgalmas és izgatott kor képét. Egyéb munkáiban is gyakran szól önmagáról és kortársairól s életének fontosabb eseményeit egy-egy önálló munkában dolgozta fel.

2021. augusztus 23-án 190 éve hunyt el KAZINCZY FERENC író, költő, akadémikus. A nyelvújítás vezéralakja volt, 1788-ban Baróti Szabó Dáviddal és Batsányi Jánossal együtt egyik megindítója a kassai Magyar Museumnak, az első magyar irodalmi folyóiratnak. Mivel részt vett a jakobinus mozgalomban, 1795-ben halálra ítélték, amelyet később várfogságra változtattak. Rabságát híres Fogságom naplója című művében örökítette meg, amelyet csak halála után száz évvel adtak ki. 1801-ben szabadult, s továbbra is harcolt a nyelvújításért, az irodalmi élet szervezéséért, a politikai és társadalmi haladásért. A magyar színészet támogatására sokat fordított a klasszikusoktól, Shakespeare-től, Lessingtől és Moliére-től. Legnépszerűbb műve a Pályám emlékezete című önéletrajza. Becses levelezését a Tudományos Akadémia 1890-1960 között 23 kötetben adta ki. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Kazinczy Ferenc
  Pályám emlékezete
  Kiadó: Maecenas / Magyar Hírlap
  Kiadás éve: 1993
  Oldalszám: 186
  ISBN: 9638164166

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  848627
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés