Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Pálfordult világ - 1950 éve hunyt el SZENT PÁL

-25%
ÚJ
Pálfordult világ - 1950 éve hunyt el SZENT PÁL
 • Pálfordult világ - 1950 éve hunyt el SZENT PÁL
 • Pálfordult világ - 1950 éve hunyt el SZENT PÁL
 • Pálfordult világ - 1950 éve hunyt el SZENT PÁL
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.06.14   A készlet erejéig!

Könnyen elképzelhető, hogy a Pálfordult világ című regényben megfogalmazott gondolatok első nekifutásra némelyek számára meghökkentőek és provokatívak.

Az előítéleteket félretéve nem árt azonban alaposan végiggondolni azokat a jelenlegitől gyökeresen eltérő körülményeket, amelyek között a kereszténység megszületett.

Szent Pál, a hittételek első számú megfogalmazója - hiába szeretnénk tisztán elméleti embernek, afféle hittudósnak látni és láttatni - praktikus és kőkemény szervező volt. Politikus, akár tetszik ez, akár nem. Politikus, szervező, forradalmár. Fegyverek nélkül vívott, de korántsem békés forradalom az övé, mégpedig a világtörténelem legnagyobb forradalma: néhány évtized alatt gyökeresen átformálta a világ arculatát. Sutba vetett egy többszáz éve fennálló és működő sokistenes rendet, és bevezetett helyette egy egyistenes újat.

Politikailag robbanásig feszült légkörben, egymásra acsarkodó zsidó pártok és mozgalmak szorításában tevékenykedik. Mindezek fölött pedig ott terpeszkedik Róma kegyetlenül szigorú katonai és gazdasági fennhatósága. Kiváló helyzetértékelésével világosan látja, hogy a zsidóság vallási-állami léte a mélybe zuhanás és elpusztulás határán tántorog, hogy a nyugalom kényes egyensúlya nem sokáig tartható.

Ebben a helyzetben kell neki a túlélés feltételeit megteremtenie, a zsidó próféta, Jézus Krisztus istenségén alapuló keresztény világegyházat létrehoznia. Néhány évtizede van mindössze erre.

Bár a győzelem sokáig kétséges, az eredmény azt mutatja, sikerrel járt.

Hiába pusztítja el a későbbi római császár, Titus Kr. u. 70-ben Jeruzsálemet, hiába szűnik meg közel kétezer évre a zsidóság állami léte, a galileai Jézus hite - elsősorban az ő munkálkodásának köszönhetően - túllép Palesztinán, és beteríti a világot.

A Pálfordult világ Szent Pál-Saulus hétköznapi életkörülményei, veszélyes küzdelmei, kalandjai és konspirációi bemutatásával ezt a formálódó régi-új hitet, a vajúdás kínjait elszenvedő világot igyekszik bemutatni.

2017. június 29-én 1950 éve hunyt el SZENT PÁL apostol. Előkelő zsidó család sarja volt, Saulnak hívták, és felnőtt élete első részében bőszen üldözte a korai keresztényeket, mígnem úton Damaszkuszba megjelent előtte Jézus Krisztus, mire megtért. Ez volt a híres pálfordulás. Ettől kezdve olyan lelkesen terjesztette a keresztény vallást, mint azt korábban üldözte, három apostoli útján nagy területeken térítette a pogányokat. Tevékenysége miatt többször bebörtönözték, s végül lefejezték. Ö "a nemzetek apostola", levelei közül 14 az Újszövetségben olvasható. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Baranyai László
  Pálfordult világ
  Szent Pál a hitetlen hívő
  Kiadó: Imprimatur
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 650
  ISBN: 9789631266092

 • Cikkszám
  734505
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés