Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Paganini (Vinogradov) - 235 éve született NICCOLO PAGANINI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Paganini (Vinogradov) - 235 éve született NICCOLO PAGANINI
 • Paganini (Vinogradov) - 235 éve született NICCOLO PAGANINI
 • Paganini (Vinogradov) - 235 éve született NICCOLO PAGANINI
590 Ft

Paganiniról, az „ördög hegedűsé”-ről tömérdek regény és életrajz jelent meg. Vinogradov lebilincselő könyve nemcsak minden eddigi megjelent, Paganiniról szóló írásnál érdekesebb és színesebb, de történelmi és művészi hitelességével is kiemelkedik a többi közül.
Megelevenedik előttünk a zseniális művész keserves gyermekkora, majd gyötrelmes ifjúsága, látjuk pénzsóvár apja és a klérus mesterkedéseit, amelyek szinte felőrlik e kivételes tehetséget. Paganini ösztönösen csatlakozik kora és hazája szabadságmozgalmához, a „carbonari-mozgalom”-hoz, és haláláig híve marad.

Ez a mindvégig szuggesztív erejű írás az izgalmat történelmi történésen, gazdag történelmi tudáson túlmenően Róma, a jezsuiták félelmetes cselszövéseit, intrikus hatalmát is hitelesen és meggyőzően mutatja be az olvasónak.

2017. október 27-én 235 éve született NICCOLO PAGANINI olasz hegedűművész. Minden idők legnagyobb hegedűvirtuóza volt, kétségtelen tehetségével szinte mágikus vonzerő párosult, s ezért aztán már életében legendák szövődtek köré. Még évtizedekkel ezelőtt is kutatták a titkát, és a legvadabb feltételezések láttak napvilágot. Sokan úgy vélték, hogy műtéttel tették alkalmassá ujjait arra, hogy akár egy húron is le tudjon játszani bonyolult dallamokat. Ezt a feltevést aztán nem tudták bizonyítékkal cáfolni, így azt állították ellene, hogy akkortájt még elég kezdetleges volt a sebészet - a mikrosebészetet pedig nem is ismerték -, ezért az egyébként is tehetséges Paganini bizonyára nem kockáztatott meg egy kétes kimenetelű műtétet. Paganini titkát inkább magyarázza betegsége. Köztudott, hogy életében egyenesen szörnyszülöttnek tartották. Rendkívül sovány volt, természetellenesen hosszú karja egészen lelógott a teste mellett, vékony, csontos ujjai, mint a pók lábai nőttek ki tenyeréből. Ehhez társult hosszúkás arca, beesett szemei félelmetesen villogtak, tényleg úgy nézett ki, mint egy modern horrorfilm főszereplője. Az egykorú leírások alapján a legújabb kutatások betegségét Marfan-kórként diagnosztizálják. A betegség ma is jól ismert, ám a benne szenvedők nem lettek második Paganinik, úgyhogy benne egészen szerencsésen találkozott a betegség és a zenei tehetség. Jellemző játéktudására, hogy a zeneirodalom addigi termése nem tette igazán próbára, így aztán zeneszerző lett, és magának komponált hegedűversenyeket. Amelyek hű előadása máig a legnagyobb próbája minden muzsikusnak. S a legjobbaknak sem mindig sikerül megbirkózni velük. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Anatolij Vinogradov
  Paganini
  Kiadó: Európa / Kárpáti
  Kiadás helye: Budapest-Uzsgorod
  Kiadás éve: 1964
  Oldalszám: 396

  Jó állapotú antikvár könyv. A papírborító hiányzik.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  256730
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés