Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Összegyűjtött versek - 135 éve hunyt el ARANY JÁNOS

-25%
ÚJ
Összegyűjtött versek - 135 éve hunyt el ARANY JÁNOS
 • Összegyűjtött versek - 135 éve hunyt el ARANY JÁNOS
 • Összegyűjtött versek - 135 éve hunyt el ARANY JÁNOS
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.10.18   A készlet erejéig!

Arany János (1817-1882) a magyar irodalom egyik meghatározó alakja. Költő, aki már életében halhatatlannak számított. Mindazt befogadta, összegezte és feldolgozta, amit koráig a magyar irodalom alkotott. Költészetében a hibátlan formaművész, a költői nyelv zeneiségének és szemléletességének művésze egyesült, hogy kifejezze a népét féltő, kora problémáitól gyötört, minden hatásra érzékenyen rezdülő lelket.


2017. október 22-én 135 éve hunyt el ARANY JÁNOS költő. A magyar verses epika egyik legkiválóbb művelője nem élt valami mozgalmas életet, sőt, életútját bízvást nevezhetjük unalmasnak. Hosszú évtizedeken át szorgos hivatalnokként dolgozott, és magánélete is mentes volt a nagy érzelmi viharoktól. Amikor megkapta a "kisnótáriusi" állást - amellyel elégséges fizetés és lakás is járt -, feleségül vett egy árva lányt, huszonnégy évesen már meglett családapa volt. Irodalmi pályája is a vidéki komótos életmód jegyében indult, harmincéves volt, amikor feltűnt, igaz, akkor a Toldival szinte berobbant a magyar irodalomba. Rögvest elnyerte Petőfi csodálatát és barátságát, aki országosan ismert, nagyhírű költőnek számított már akkor, pedig hat évvel volt fiatalabb nála. Aranynak nem szállt a fejébe a dicsőség, folytatta munkáját, hivatalát csak hatvanévesen tette le. Közben persze sorra írta a remekműveket, s már életében kivételes megbecsülést szerzett. S mikor végre megszabadulva hivatali és közéleti kötelességeitől magának élhetett volna, békésnek indult öregkorát a betegség szomorította el. Erősen megromlott a látása és a hallása, pedig egyébként vigyázott magára. Lakása ablakának külsejére például egy "szélvitorlát" szerelt fel, hogy bentről is láthassa, mennyire fúj a szél. Mindig ennek megfelelően öltözködött, ám egy hűvös októberi napon kigombolta a kabátját, hogy megnézze a zsebóráját, megfázott, és pár nap múlva meghalt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Arany János
  Összegyűjtött versek
  Arany klasszikusok
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 536
  ISBN: 9789630985833

 • Cikkszám
  799346
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés