Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Őseink kertje, Erdély - 105 éve született CSERES TIBOR

-25%
ÚJ
Őseink kertje, Erdély - 105 éve született CSERES TIBOR
 • Őseink kertje, Erdély - 105 éve született CSERES TIBOR
 • Őseink kertje, Erdély - 105 éve született CSERES TIBOR
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2020.03.31   A készlet erejéig!

„Egyik vasárnap úgy éreztem, hogy magamban a katolikus templomba kell mennem. Tömve volt a templom. A pap románul prédikált, de talán egyetlen román ember sem volt a misén, az imádkozók nagy része örmény s egyéb katolikus. A szent énekek is románul zengtek. Mindenki énekelt, hangosan, szívből. Én dermedten álltam, és nem tudtam bekapcsolódni a szárnyaló éneklő imába. A dallamot ismertem ugyan, magyaron kívül meg latinul is a legtöbbjét, sőt németül is, de románul egyiket sem. Elképedve néztem a mellettem álló fiatalemberre, akinek hatalmasan, egyedül szállóan dörgött a hangja, mert ő nem románul énekelt, hanem - hamarosan megértettem - örményül. Visszanézett némaságomra, bátorított tekintetével, s valósággal parancsolt. És én elkezdtem magyarul énekelni, egyre hangosabban én is. Ő nekem énekelt örményül, én őneki magyarul. A lelkemben valóságos katarzist éreztem."

2020. április 1-jén 105 éve született CSERES TIBOR író. Kezdetben versekkel jelentkezett, majd novelláskötete jelent meg, s végül a hatvanas évek közepén Hideg napok című kisregényével alapozta meg hírnevét. Amit jól jelez az is, hogy a nyolcvanas évek végén ő volt a Magyar îrók Szövetségének elnöke. Híres regénye a Parázna szobrok is. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Cseres Tibor
  Őseink kertje, Erdély
  Kiadó: Kriterion
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 345
  ISBN: 9789732611326

 • Cikkszám
  789223
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés