Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Oroszlánszívű Richárd - Idődetektívek - 860 éve született OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD

-25%
ÚJ
Oroszlánszívű Richárd - Idődetektívek - 860 éve született OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
 • Oroszlánszívű Richárd - Idődetektívek - 860 éve született OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
 • Oroszlánszívű Richárd - Idődetektívek - 860 éve született OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
 • Oroszlánszívű Richárd - Idődetektívek - 860 éve született OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD
2 250 Ft
Akció: 1 688 Ft
Kezdete: 2017.09.07   A készlet erejéig!

1194-ben járunk. Oroszlánszívű Richárd angol uralkodó, a harmadik keresztes hadjárat vezére a Szentföldről hazafelé tart Angliába. Útközben azonban támadás éri a vitézek kis csapatát. Ellenfelei elfogják a hős lovagkirályt, és bezárják egy bevehetetlen hegyi erődbe, Trifels várába. Szabadsága fejében nagy összegű váltságdíjat követelnek. Vajon célba ér-e a százezer ezüstmárka? A merész idődetektívek és új barátjuk, Blondel, az énekmondó veszélyes küldetésre vállalkoznak…

Izgalmas krimi
Kalandos utazás a múltba
Hiteles történelmi háttér
Szószedet a korszak jellemző kifejezéseivel
Függelék a történelmi tényekről

Julian, Kim és Leon bűnözők nyomát kutatják a múltban. Ám az időutazások nem veszélytelenek…

2017. szeptember 8-án 860 éve született OROSZLÁNSZÍVŰ RICHÁRD angol király. Alakját a lovagregények alaposan kiszínezték, ezért úgy vonult be a történelembe, mint a keresztény hit védelmében harcolt lánglelkű lovag. Ez azonban csak félig igaz. Személyében a lovagi eszményeket tökéletesen megtestesítette, magas volt, erős, jóképű, kiváló lovas és ügyes vívó, s amilyen bősz a csatában, olyan gyengéd a nőkhöz, még szerelmes verseket is faragott. S ez a kiváló férfiú ahelyett, hogy békésen uralkodva élvezte volna az életet, elindult a Szentföldre, hogy keresztes háború vezéreként szerezze vissza azt a hitetlenektől. Ráadásul fényes sikereket aratott, bevette a régóta hiába ostromlott Akkót, majd megverte a legyőzhetetlennek hitt Szaladin szultánt. Az évekig tartó hadjáratban személyes bátorságával is kitűnt, amelyet aztán a lelkes történetírók jócskán eltúloztak; azt írták például, hogy egy tengeri csatában a hátát az árbócnak vetve puszta karddal vágott le ezerhatszáz szaracént. Azt persze nem nagyon emlegették, hogy az oroszlánszívű uralkodó a kereszténység védelménél is jobban szerette a pénzt, már Angliából is óriási vagyonnal indult el, "ezernyi uralkodói fogással annyi pénzt gyűjtve össze, mintha sosem akarna visszatérni". Annak ellenére volt nagyon népszerű már életében is, hogy köztudottan homoszexuális volt, feleségét elhanyagolta, és botrányos viszonyt folytatott udvari zenészével. 1199-ben hunyt el, és az angolok ma is legdicsőbb lovagkirályukként őrzik emlékét, pedig félig francia volt - Aquitaniai Eleonóra fia -, szinte nem is élt alattvalói között, sőt, még angolul sem tudott. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fabian Lenk
  Oroszlánszívű Richárd - Idődetektívek 8.
  Krimi a lovagok korából
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 157
  ISBN: 9789632442594

 • Cikkszám
  118035
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés