Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Örök álom - 60 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER

-25%
ÚJ
Örök álom - 60 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER
 • Örök álom - 60 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER
 • Örök álom - 60 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2019.03.25   A készlet erejéig!

Egy haldokló milliomos, akinek két problémás lánya van, felfogadja Philip Marlowe-t, a magándetektívet, hogy bánjon el a kisebbik lányát szorongató, piti bűnözővel. Marlowe hamarosan ráébred, hogy nem egyszerű zsarolásról van szó: emberrablás, pornó, csábítás és jónéhány gyilkosság szerepel a szövevényes ügyben, melynek felgöngyölítése még számára is komoly kihívást jelent...

Az Örök álom máig bűnügyi történetek és filmek százait inspirálja. Philip Marlowe-t az első filmes adaptációban Humphrey Bogart alakította. Chandler regényei nemcsak krimiként, hanem szépirodalmi szövegként is megállták, és megállják a helyüket. "A legnagyobb élő amerikai író" - írta Chandlerről az 1940-es évek végén Evelyn Waugh. A 21. században sem maradhat ki a klasszikus krimik gyöngyszemeit bemutató sorozatunkból.

A krimi mesterének ikonikus első regénye. Kalifornia az 1930-as években. Felbukkan Philip Marlowe, a városi magánnyomozó kvintesszenciája.

"Philip Marlowe igazi hős." - Ian Fleming brit író

Március 26-án 60 éve hunyt el RAYMOND CHANDLER amerikai író. Konszolidált jólétben nőtt fel, Angliában és Franciaországban tanult, úgyhogy szép karriert futhatott volna be, ha rá nem kap az ivásra. Mértéktelen italozása miatt azonban sokáig nem vitte semmire, számtalan foglalkozást kipróbált, majd írni kezdett, de novelláit a kritika nem becsülte semmire. Végső kétségbeesésében aztán írt egy detektívregényt, amelynek főhősét jórészt magáról mintázta, és pont ezzel nyert. Philip Marlowe ugyanis gyökeresen különbözött a korábbi bűnügyi regények főszereplőitől; nem volt se rendőr, se bűnöző, hanem magándetektív, egy minden hősi pátosztól mentes hús-vér ember. Aki Chandlerhez hasonlóan ivott, bagózott, és nem volt pénze soha. Chandler azonban végül kitört pénzzavarából, könyvei ugyanis óriási sikert arattak, és Philip Marlowe - például Humphrey Bogart alakításával - a filmen is meghódította a közönséget. De Chandler és Marlowe egy közös tulajdonsága mindvégig megmaradt; mindketten szerették a szép nőket, a krimi klasszikus mestere is egy fotómodellt vett feleségül. Igaz, az asszony húsz évvel idősebb volt nála. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Raymond Chandler
  Örök álom
  Kiadó: 21. Század Kiadó
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 303
  ISBN: 9786155759963

 • Cikkszám
  202430
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés