Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Operamesék - 55 éves JOSÉ CURA

-25%
ÚJ
Operamesék - 55 éves JOSÉ CURA
 • Operamesék - 55 éves JOSÉ CURA
 • Operamesék - 55 éves JOSÉ CURA
 • Operamesék - 55 éves JOSÉ CURA
 • Operamesék - 55 éves JOSÉ CURA
2 499 Ft
Akció: 1 874 Ft
Kezdete: 2017.12.03   A készlet erejéig!

Véget ér a nyitány, fellebben az Operaház nagy függönye, és a színen megjelenik a daliás Tamino, sarkában a félelmetes kígyó. Megszólalnak a varázsos énekhangok, és a néző egyre jobban fülel: miről is énekelnek? Az egyik énekes érthetően ejti ki a szöveget, a másik kevésbé, néha az egész előadás idegen nyelven hangzik el. Épp ezért, aki a halhatatlan operákat igazán élvezni akarja, annak jól kell ismernie történetüket. Ismerkedni az operákkal - ebben akar segíteni ez a könyv a kezdő operalátogatóknak, a zenével ismerkedő fiataloknak. Egy-egy kis történetben - ha úgy tetszik, mesében, ha úgy tetszik, elbeszélésben - idézi fel az operairodalom huszonkilenc legnépszerűbb remekét, ezek cselekményét. Aki a zeneszerzőről és zenéről is tudni szeretne valamit, azt a kötet végi jegyzetek igazítják el.

2017. december 5-én 55 éves JOSÉ CURA argentin operaénekes. Ha nem a komolyzenével kötelezi el magát, nőfaló filmsztár lehetne, igen jóképű férfi ugyanis, valódi latin macsó. Ráadásul sokoldalú ember, remekül gitározik, zongorázik, így akár rocksztár is lehetne, élsportoló pedig már volt is, fiatalon első osztályú kung-fu versenyzőnek számított, de bokszolt is, és testépítéssel acélozta izmait. A kondija ma is irigylésre méltó, amikor pár éve a Traviata Párizsban című, 125 országban közvetített szuperprodukció előkészületein dolgozott, a másfél hónapon át végzett napi 15 órás munka alatt sorra dőltek ki mellőle az emberek, ő viszont szemrebbenés nélkül állta a sarat, "máskor is szívesen vállalkozok ilyen kalandokra" - mondta a próbák végeztével lelkesen. Állóképességéről mi is személyesen győződhettünk meg, többször énekelt nálunk, s aki látta már, tanúsíthatja, hogy állandó mozgásban van, szinte sosem áll meg a színpadon, Kocsis Zoltánnal közösen adott gyulai koncertje igazi parádé volt. Egyébként is unja, hogy a komolyzenét általában még ma is mosolytalan emberek sötét öltönyben adják elő, elidegenítve ezzel a fiatalokat a zenétől, ő viszont dalestjein előszeretettel énekel farmerben, pólóban, szandálban. Szerinte Mozart sem volt klasszikus a maga korában, sokkal inkább amolyan korabeli "bárzongorista". S a hölgyek különösen szívesen veszik, hogy Cura egy-egy szerelmes nagyáriát a közönség első soraiból kiválasztott néző szemeibe nézve ad elő. S az is megtörtént már Budapesten, hogy a műsor végén a nézőtérről a színpadra felemelt kisgyerekkel ünnepelte sikerét. Mert a világsikerű tenor és népszerű karmester akármilyen jókötésű, fess férfi, valójában igazi művészember és példás családapa, boldogan él feleségével és három gyerekével. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tótfalusi István
  Operamesék
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 304
  ISBN: 9789634156307

 • Cikkszám
  449232
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés