Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Öngyilkosok klubja - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Öngyilkosok klubja - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON
 • Öngyilkosok klubja - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON
 • Öngyilkosok klubja - 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON
570 Ft

A kamaszévek „kincses szigetén” találkozott utoljára a felnőtt magyar olvasó Robert Louis Stevenson 1850–1894 nevével. Emlékezete minden bizonnyal ilyesfajta képet őriz meg íróról: mult századi jelenség – visszahozhatatlanul távoli, mint a gyerekkor. Stevenson azonban korántsem csupán ifjusági iró, mint ahogy nem is egyértelmően romantikus. Az a két évtized pedig (1878-2894) a századvég, a késő Viktória-kor, amelyben művei gyökereznek, az a társadalmi és irodalmi atmoszféra, amely átjárja őket, éppenséggel távol áll a boldog békeidő idilli egyszerűségétől.

Robert Louis Stevenson tipikus századvégi figura. Átmeneti jelenség; legértékesebb tulajdonságai: a továbbvezető tendenciák, a műveiben felsejlő XX. századi távlatok. Meséi és egzotikus históriái Maughamot és Forstert előlegezik, kriminalisztikai kisérletei Chestertont és Greene-t, történelmi regényei pedig Hardyt és a lélekelemző modern regény nagyjait. Fő érdeme, hogy sikeresen házasította össze Flaubert-t Dumas-val… Nincs diszharmónia a tartalom és a kidolgozás közt; a kidolgozás megnevesíti a tartalmat, kibontakoztatja igazi értékeit.

A kötet Stevenson A falesai part, az Öngyilkosok klubja és A ballantraei örökös című kisregényét tartalmazza. Az utószót Göncz Árpád írta.

2020. november 13-án 170 éve született ROBERT LOUIS STEVENSON amerikai író és költő. Kalandregényeket írt, de a műfajt irodalmi szinten művelte, így könyvei nemcsak érdekesek, de értékesek is. Különösen igaz ez a Dr. Jekyll és Mr. Hyde című fantasztikus regényére, amely azóta számos feldolgozást megért. Legnépszerűbb könyve A kincses sziget. Egyébként az életben is szerette az egzotikumokat, utolsó éveiben ha nem is kincses, de mindenképpen varázslatos szigeten, Szamoán élt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Robert Louis Stevenson
  Öngyilkosok klubja
  Három kisregény

  A Világirodalom Remekei
  Fordította: Göncz Árpád
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1970
  Oldalszám: 354
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  935962
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés