Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Oklahoma ezüstje - 85 éves GERGELY ÁGNES

-25%
ÚJ
Oklahoma ezüstje - 85 éves GERGELY ÁGNES
 • Oklahoma ezüstje - 85 éves GERGELY ÁGNES
2 790 Ft
Akció: 2 093 Ft
Kezdete: 2018.10.04   A készlet erejéig!

„Nem voltak mestereim. Nem volt kinek a lábához ülnöm. Valahányszor a lapok közölték egy-egy írásomat, a barátaim tapintattal és gyanakodva telefonáltak, mint egy szomorú, lázas betegnek (…) Hanem az elérhető klasszikusokból nekem is jutott néhány pillanat, igazán néhány pillanat. Éppen látszólagos törékenysége miatt őrzöm ezt az egyszervolt időt, aminthogy legkedvesebb ékszerem az igazgyöngy, mert a formája riasztóan gyöngéd, de tetszetősen illeszkedő fémlapokba nem csiszolható, nem hagyja magát, emlékszik rá, hogy miből született.” (Gergely Ágnes)

Portrék – utal szerényen az új kötetbeli írások műfajára Gergely Ágnes. A sokszínűségében is példásan fegyelmezett költői-írói életmű ismerőit azonban aligha lepné meg, ha az alcím Memoár II. volna; és nem csupán azért, mert a legutóbbi igazgyöngyként nemrég nagy sikert arató Két szimpla a Kedvesben is a Memoár alcímet viselte.

Tény, hogy az olvasó ezúttal nem egyetlen, saját történetet kap, hanem mindjárt huszonnégyet. Portrékat – pályatársakét, „elérhető klasszikusok”-ét és barátokét. Füst Milánról és Kassákról, Vas Istvánról és Pilinszkyről, Hajnal Annáról, Zelk Zoltánról és Nemes Nagy Ágnesről, Weöres Sándorról és Székely Magdáról, Rába Györgyről és másokról. És mégis: a huszonnégy történetből valamiképpen csak kikerekedik, huszonötödikként, az önarckép folytatása is.

2018. október 5-én 85 éves GERGELY ÁGNES költőnő, író és műfordító. Eredeti hivatása szerint magyar-angol szakos tanár. Pályáját tanárként kezdte, majd elkezdett írni és fordítani. Az Élet és Irodalom rovatvezetője és a Szépirodalmi Könyvkiadó szerkesztője volt. Első verseskönyvét 1963-ban adta ki a Magvető Könyvkiadó. 1988 óta írásaiból él. Regényei és versei több nyelven megjelentek. Egyebek mellett A tolmács, A chicagói változat és a Stációk című regény szerzője.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gergely Ágnes
  Oklahoma ezüstje
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 136
  ISBN: 9789634051589

 • Cikkszám
  917314
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés