Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nyugtalan szív - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Nyugtalan szív - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Nyugtalan szív - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
 • Nyugtalan szív - 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG
590 Ft

Anthon Hofmiller hadnagyot, a Monarchia közös hadseregének ifjú ulánustisztjét egy isten háta mögötti magyar garnizonba helyezik. A szolgálat egyhangú, a kaszinóban az unalomig ismert arcok veszik körül, szívesen fogadja hát a vidék földbirtokosának, Kékesfalvynak vacsorameghívását. A pazar környezet, a nemes borok, a muzsika mámorossá teszik a fiatal tisztet, aki hajszál híján elmulasztja az udvariasság alapvető kötelességét:táncra kérni a házikisasszonyt. Ám a gáláns gesztus végzetes hibának bizonyul, tragikus következményei egész életére árnyékot vetnek.

Stefan Zweig – Freud lelkes híve – páratlan szuggesztivitással ábrázolja Hofmiller hadnagy „nyugtalan szívének” vergődését szánalom és közöny, nagylelkű szeretet és gyáva megbánás, önfeláldozás és önzés között, háttérként felvillantva egyet a világháború küszöbén álló Monarchia ezer arca közül.

2017. február 23-án 75 éve hunyt el STEFAN ZWEIG osztrák író, költő. Világjáró ember volt, sokszor kedvtelésből utazgatott, voltak azonban esetek, amikor a politikai viszonyok elől kellett menekülnie, hazájából egyébként kétszer is, először az első világháborús katonai szolgálat elől, másodszor pedig zsidó származása miatt a fasizmus elől. Bécsben született és Brazíliában hunyt el, élete során pedig bejárta szinte az egész világot. Közben persze meg-megpihent, és írogatott - a világirodalom nagy szerencséjére, mert az általa írt versek, novellák, esszék nélkül szegényebb lenne kultúrkincsünk. Gyűlölte a háborút, és gyűlöletének remekül megírt irodalmi alkotásokban is hangot adott. De hiába emelte fel a szavát ellene, s hiába menekült előle a Föld túlsó felére, mégis a halálát okozta; 1942-ben, a németek háborús sikerei hallatán elkeseredésében öngyilkos lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stefan Zweig
  Nyugtalan szív
  Kiadó: Árkádia
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 367
  ISBN: 9633070252

  tökéletes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  435244
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés