Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Nyugtalan szív

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Nyugtalan szív
 • Nyugtalan szív
 • Nyugtalan szív
 • Nyugtalan szív
690 Ft

Anthon Hofmiller hadnagyot, a Monarchia közös hadseregének ifjú ulánustisztjét egy isten háta mögötti magyar garnizonba helyezik. A szolgálat egyhangú, a kaszinóban az unalomig ismert arcok veszik körül, szívesen fogadja hát a vidék földbirtokosának, Kékesfalvynak vacsorameghívását. A pazar környezet, a nemes borok, a muzsika mámorossá teszik a fiatal tisztet, aki hajszál híján elmulasztja az udvariasság alapvető kötelességét: táncra kérni a házikisasszonyt. Ám a gáláns gesztus végzetes hibának bizonyul, tragikus következményei egész életére árnyékot vetnek.

Stefan Zweig – Freud lelkes híve – páratlan szuggesztivitással ábrázolja Hofmiller hadnagy „nyugtalan szívének” vergődését szánalom és közöny, nagylelkű szeretet és gyáva megbánás, önfeláldozás és önzés között, háttérként felvillantva egyet a világháború küszöbén álló Monarchia ezer arca közül.

 • Stefan Zweig
  Nyugtalan szív
  Kiadó: Árkádia
  Kiadás éve: 1984
  Oldalszám: 352
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9633070252

  kiváló állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  692661
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • Stefan Zweig
  Nyugtalan szív
  Kiadó: Fátum-Ars
  Kiadás éve: 1994
  Oldalszám: 368
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9638367164

  jó állapotú antikvár könyv

 • 2022. február 23-án 80 éve hunyt el STEFAN ZWEIG osztrák író, költő

  Világjáró ember volt, sokszor kedvtelésből utazgatott, voltak esetek azonban, amikor a politikai viszonyok elől kellett menekülnie. Bécsben született és Brazíliában hunyt el, s élete során bejárta szinte az egész világot. Közben persze meg-megpihent, és írogatott - a világirodalom nagy szerencséjére, mert az általa írt versek, novellák, esszék nélkül szegényebb lenne kultúrkincsünk.

  Gyűlölte a háborút, ami persze teljesen érthető, de amiben ő különbözött az egyszerű emberektől, hogy tehetsége jogán és segítségével gyűlöletének remekül megírt irodalmi alkotásokban adott hangot. A háború ellen született a Jeremiás című drámája és a Sakknovella című műve, de nemcsak a társadalmi tragédiák foglalkoztatták, nagyon értett az emberi tragédiák lélektanához is, erről tanúskodik a Nyugtalan szív című, egyetlen igazi regénye. Prózáját nem véletlenül tartják a freudizmus egyik legjellemzőbb irodalmi megnyilvánulásának. Legnagyobb sikereit azonban regényes életrajzaival, arcképeivel aratta, monográfiáiban amellett, hogy felhasználta a tudomány eredményeit, megpróbált a bemutatott személyiség mélyére hatolni, s feltárni titkait. Ugyanezt elvégezte önmagával is, s ezért izgalmas a Búcsú a tegnaptól című, egyébként kultúrtörténeti jelentőségű önéletrajza.

  De hiába emelte fel a szavát a háború, az erőszak, a gyűlölet, az embertelenség ellen, s hiába menekült előle a Föld túlsó felére, mégis a halálát okozta; 1942-ben, a németek háborús sikerei hallatán elkeseredésében öngyilkos lett. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés