Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nostradamus tarot - 515 éve született NOSTRADAMUS

-25%
ÚJ
Nostradamus tarot - 515 éve született NOSTRADAMUS
 • Nostradamus tarot - 515 éve született NOSTRADAMUS
 • Nostradamus tarot - 515 éve született NOSTRADAMUS
 • Nostradamus tarot - 515 éve született NOSTRADAMUS
6 990 Ft
Akció: 5 243 Ft
Kezdete: 2018.12.13   A készlet erejéig!

1994-ben a római nemzeti könyvtárban dolgozó kutató felfedezett egy 80 titokzatos festményt tartalmazó kéziratot. A vizsgálatba bevont szakértők a tarot-szerű rajzokkal illusztrált anyagot - legnagyobb meglepetésükre - Michel de Nostredame-mal, minden idők legnagyobb jövendőmondójával hozták összefüggésbe.

A jelentős tudományos felfedezést követően John Matthews és Wil Kinghan mélyreható kutatásokba kezdett. Munkájuknak köszönhető, hogy megszületett a 78 lapot és 160 oldalnyi illusztrált használati útmutatót tartalmazó Nostradamus tarot című mű, korunk vélhetően legfontosabb tarot-csomagja. A lenyűgöző lapokon Nostradamus erőteljes, végső látomásai a tarot szimbólumvilágának segítségével elevenednek meg.

Michel de Nostredame, a tizenhatodik századi francia gyógyító és jövendőmondó leginkább látnoki képességeit és profetikus meglátásait tartalmazó írásainak gyűjteményei nyomán vált világszerte ismertté. Az első alkalommal 1555-ben megjelent Próféciák című művét halála óta folyamatosan újranyomtatják, és a követők sokaságát vonzzák főként a világfelforgató jelentőséggel bíró események megjövendölései - melyek közt említhetjük Hitler felemelkedését, Kennedy meggyilkolását, a 9/11-ei eseményt és a közelmúltban Japánban bekövetkezett földrengést, vagy a szökőár tragédiáját.


2018. december 14-én 515 éve született NOSTRADAMUS francia orvos. Michel de Nostre-Dame volt a becsületes neve, és alig szerezte meg orvosi diplomáját, amikor nagy pestisjárvány tört ki. A fiatal Nostradamus felöltötte a pestisdoktorok hagyományos öltözetét; olajba és hétféle csodaporba áztatott inget és lábig érő csuhát, a fejére csuklyát húzott, az orrára egy balzsamokkal teli csőrszerű szerkezetet erősített, a szájába pedig fokhagyma leveleket vett, s elindult a kór ellen. Szörnyűséges maskarájában nem fulladt meg, így a járvány négy éve alatt a pestis gyógyítására számos új módszert volt alkalma kipróbálni. Ő is használta persze a kor legfejlettebb gyógyító technikáját, például frissen leölt, még meleg galambokat rakott a betegek mellére, de sok, még modernebb újítást vezetett be, például mirhát és borókát égetett a betegek szobájában. Kétségtelen, hogy sokan túlélték a procedúrákat, a legnagyobb csoda azonban az volt, hogy ő maga megmaradt. îgy aztán hamar csodadoktorként kezdték tisztelni, s minden szépen alakult, amikor kiderült, hogy saját feleségét és két gyermekét nem tudta meggyógyítani, ezért a betegek hite megrendült benne. Nostradamus ekkor továbbált, szokása volt ugyanis, hogy mindig ott telepedett le, ahol még elkápráztathatta a hiszékenyeket. Tekintélye akkor ért a csúcsra, amikor egyik este lábáztatás közben isteni hangok megmondták neki a jövőt. Azóta fejtegeti az emberiség rébuszait. Nostradamus persze nem csak a jövő titkait fürkészte, a való élet gyakorlati problémái sem hagyták hidegen. A gyógyító csodaszerek mellett különböző receptkönyveket is írt, különösen nagy figyelmet fordított a befőttek helyes elkészítésére. S ő volt Franciaország első kozmetikusa. A szépségápolás rejtelmeiről szintén írt könyvet, de saját piperecikkeit jó pénzért árulta is. Egy jóslata egyébként feltétlenül bevált, halálos ágyán azt mondta az utolsó kenetet feladó papnak, annyira rosszul érzi magát, hogy nem éri meg a holnapot. S lőn! (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Wil Kinghan, John Matthews
  Nostradamus tarot
  Nostradamus elveszettnek hitt tarot-kártyája
  Kiadó: Édesvíz
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 164
  ISBN: 9789635298846

 • Cikkszám
  373789
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés