Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nők pagodája - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK

-25%
ÚJ
Nők pagodája - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK
 • Nők pagodája - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK
 • Nők pagodája - 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK
3 270 Ft
Akció: 2 453 Ft
Kezdete: 2018.03.05   A készlet erejéig!

Pearl S. Buck nemzedékeken átívelő családregényében a múlt századi Kínába viszi el az olvasót. Negyvenedik születésnapján egy gyönyörű asszony úgy dönt, hogy visszavonul a házasélettől, és ezentúl önmagának szenteli az idejét, férje mellé pedig ágyast keres. Több mint húsz évig erős kézzel irányította a fényes udvarház működését, intézte a hagyományos kínai család hétköznapjait, ahol nem sok minden változott az elmúlt sok-sok generáció során. Az asszony döntése felbolygatja az egész birtok életét, és a látszólagos nyugalom fátyla mögül előbukkannak a fájdalmas érzések, a düh és vágy. Az ágyas sorsa tragédiába torkollik, a férj pedig egy örömlány oldalán találja meg boldogságát. Az asszony életébe egy olasz misszionárius pap hoz gyökeres változást és szerelmet. A Nobel-díjas írónő érzékletes képet fest Kína mindennapjairól, a különös hagyományokról, amelyekbe, mint selyembe a díszes hímzés, simulnak bele a női sorsok.

2018. március 6-án 45 éve hunyt el PEARL S. BUCK amerikai írónő. Voltaképpen írónak nem volt amerikai, hiszen előbb egy misszionárius lányaként, később férjével hosszú évekig élt Kínában, s a Nobel-díjat is a Kínában játszódó Az édes anyaföld című regényéért kapta. Mivel pedig kínai író nem részesült a legbecsesebb irodalmi kitüntetésben, ő a világ legnépesebb országának egyetlen Nobel-díjas szerzője, aki nem elég, hogy amerikai, ráadásul nő is. A regény azonban rendkívül izgalmas, hiszen Pearl a kínaiak mindennapi életét élve, személyes élmények birtokában írta, viszont mégiscsak egy idegen szemével ábrázolta a titokzatos ország viszonyait. Ezt a furcsa kettősséget persze az egész világon óriási érdeklődéssel fogadták, az Egyesült Államok legmagasabb politikai köreiben - főként katonai szemszögből - éppúgy lelkesen elemezték, mint az egykori Szovjetunióban, ahol az orosz kiadásról Lenin özvegye, Krupszkaja írt ismertetést. Az édes anyaföldet magyarra Kosáryné Réz Lola fordította le, és híres film is készült belőle. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Pearl S. Buck
  Nők pagodája
  Kiadó: Tericum
  Kiadás éve: 2008
  Oldalszám: 385
  ISBN: 9789639633414

 • Cikkszám
  608816
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés