Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Tanúsítvány
SSL Certificate
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Noa noa

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Noa noa
 • Noa noa
790 Ft

A noa noa illatost jelent. Ilyen a levegő Tahiti szigetén…hangulatos, illatos. Csodálatos világot tár fel, felfedezi a tengerbe beleillő hegy szépségét… itt talál rá arra a különleges színvilágra, amely további művészetét befolyásolja.

 • Paul Gauguin
  Noa noa
  Kiadó: Corvina
  Kiadó székhelye: Budapest
  Kiadás éve: 1968
  Oldalszám: 66

  jó állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Paul Gauguin
  Cím
  Noa noa
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  134165
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2023. május 8-án 120 éve hunyt el PAUL GAUGUIN francia festő

  Inka vér is csörgedezett az ereiben, Limában gyerekeskedett, s indián származását gyakran előhozta, ha mentegetni akarta furcsa viselkedését. Ez sokszor előfordult, hiszen igazi vagány volt, matrózkorában megedzett izmait kihasználva gyakran verekedett, még nyakkendős tőzsdeügynök korában is megesett, hogy kishíján megfojtotta egyik alkusztársát, mert az leverte a fejéről a cilindert. De nem is volt nekivaló a tőzsde konszolidált világa, a festők bohémsága vonzotta, s amikor néhány képét a Szalon kiállításán remekműnek minősítették egyes művészkollégái, szakított polgári életével.

  Feleségét és öt gyermekét a hűvös Koppenhágában hagyta, ő pedig felkerekedett, és meg sem állt a fűszerillatú Tahitiig. Ahol aztán végre úgy élhetett, ahogy ő azt egy nagy művészhez illőnek tartotta. Ránk maradtak egy helyi kereskedő feljegyzései rendeléseiről; egyszer négy hónapra 25 liter pálinkát, 80 üveg sört és 202 liter vörösbort hozatott, s alig várta, hogy megérkezzen a hajó a friss szállítmánnyal. Nem is lehet csodálkozni rajta, hogy ittasan gyakran került összetűzésbe a helyi csendőrökkel és a lelki üdvéért aggódó buzgó misszionáriusokkal. Mint általában mindenki, ő is bátor volt, ha ivott, egyszer nekiment egy csapat részeg tengerésznek is, mert egyikőjük kigúnyolta mulatt szeretőjét, erre a matróz barátai eltörték a lábát. A polinéz szépségek bájait sem vetette meg, naplójában hencegve fel is panaszolta; "minden éjszaka fékeveszett kamaszlányok szállják meg az ágyamat, tegnap is hárommal kellett elbánnom".

  De amíg az italt legendásan bírta, a nőktől kapott betegség ellen nem tudott védekezni, az őt ismerők egyáltalán nem lepődtek meg rajta, hogy a posztimpresszionizmus egyik legnagyobb alakja végül vérbajt kapott, s ötvenötévesen halt meg. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés