Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nincs menekvés - 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ

-25%
ÚJ
Nincs menekvés - 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ
 • Nincs menekvés - 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ
2 200 Ft
Akció: 1 650 Ft
Kezdete: 2020.01.12   A készlet erejéig!

Az 1917-ben írt kötet elementáris erővel hatott megjelenése idején, hiszen lélektani világa a magyar századvég irodalmának és Turgenyevnek a hatásait mutatta. Monarchia deja-vu? Korszakkritika? Kor kritika? Talán mindez együtt egy felbolydult világban, mementó egy felbolydult világról… A kitűnő társadalmi regény író-újságíró főszereplőjének kálváriajárása csak keret a kíméletlen társadalomkritikához, mely ijesztő tükör a farizeus, századelőbeli (poszt)dzsentriről, a pesti polgárság felemás arcáról. Mit tegyen egy ifjú, székely értelmiségi Pesten, aki megveti és elutasítja álságos környezetét, miközben épp ezért hagyta el korábban Székelyudvarhelyt? Mire kötelezi a családi hagyomány? Egyáltalán, van-e kitörés a determináltságból? „Amint elolvastam Szabó Dezső regényét, úgy valahogy rögtön lefoszlott hőséről a kívülről rája aggatott mese és megmaradt – el nem felejthetően – a regénynek hőse, valaki, akire a vidék magányossága, koldusszegénysége, ahogy már apái vérében megáporodott, tragikusan rászakadt… leheletszerű miniatűrökben, szép és heves vonalú mozdulatokban, érdekes elgondolásokban bővelkedik Szabó Dezső regénye…” (Fenyő Miksa, Nyugat, 1918)

2020. január 13-án 75 éve hunyt el SZABÓ DEZSŐ író és publicista. A két világháború közötti magyar irodalom nagyhatású, de egyik legellentmondásosabb alakja volt. Politikai nézetei képezhetik vita tárgyát, az azonban bizonyos, hogy kiváló nyelvezetű prózája irodalmunk nagy értéke. Fő műve Az elsodort falu című regénye.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szabó Dezső
  Nincs menekvés
  Aranyrög könyvtár 20.
  Kiadó: Kráter Mühely Egyesület
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 103
  ISBN: 9789632980409

 • Cikkszám
  689629
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés