Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nézd a Harlekint! - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV

-25%
ÚJ
Nézd a Harlekint! - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV
 • Nézd a Harlekint! - 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.07.01   A készlet erejéig!

Nabokov utolsó regénye, amely halála előtt három évvel, 1974-ben jelent meg, egy orosz-amerikai író, Vagyim Vagyimovics N. önéletrajza.

Szatirikus portré önmagáról, paródia, az író magánéletét fürkésző életrajzírók kigúnyolása? Sokféleképpen értelmezték már ezt a rejtélyes művet, amelynek hőse oly sok mindenben hasonlít Nabokovhoz, s ugyanakkor mégis szinte az ellentéte. Vagyim Vagyimovics megbízhatatlan narrátor, aki arra sem emlékszik pontosan, hogy hány felesége volt (mint kiderül, négy), de a magánéletében sohasem találja meg a boldogságot - jóllehet ő valójában átéli azt, amit Humbert Humbert a Lolitá-ban: egy Bel nevű kamasz lánnyal utazza be Amerikát.

Mulatságos, szellemes, meghökkentő regény - egy nagyszerű életmű méltó lezárása.

2017. július 2-án 40 éve hunyt el VLADIMIR NABOKOV orosz író. Húszéves korától az Egyesült Államokban élt, megkapta az állampolgárságot is, s műveit is angolul írta. Egyetemi irodalomtanár volt, s 1955-ben ismerte meg nevét a világ, amikor megjelent óriási vihart kavart könyve, a Lolita, amelyből Stanley Kubrick 1962-ben nagysikerű filmet készített. A Lolita megjelenésekor egyenesen pornográfnak számított, de azóta is viták kereszttüzében állnak a mind újabb filmes feldolgozások. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Vladimir Nabokov
  Nézd a Harlekint!
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 304
  ISBN: 9789630794978

 • Cikkszám
  641156
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés