Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nehéz nem szatírát írni - 120 éve született HAMVAS BÉLA

-25%
ÚJ
Nehéz nem szatírát írni - 120 éve született HAMVAS BÉLA
 • Nehéz nem szatírát írni - 120 éve született HAMVAS BÉLA
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2017.03.22   A készlet erejéig!

Difficile est saturam non scribere – nehéz szatírát nem írni, mondja Juvenalis szatíráinak mindjárt az első könyvében, és a jelen kötetben olvasható írások tanúsága szerint ezt Hamvas Béla sem gondolta másként. Azonban az „elfelejtett nagy angyal”, a Nevetés Angyalának hangja elváltozott, és a középkor végével, miként Hamvas mondja, az „elfogulatlan és tiszta derű kora” lezárult: „Minden nevetés, Sterne-é, Joyce-é, Dickensé, Molière-é egy kicsit (nagyon?) keserű, könnyes, megkínzott, talán kétségbeesett bohóckodás.”

2017. március 23-án 120 éve született Eperjesen HAMVAS BÉLA filozófus, író és esszéista. A tradicionalizmus legismertebb magyar képviselője volt, de írásainak jórésze kéziratban maradt. A negyvenes évek végétől nem publikálhatott, esztétikai tanulmányaiban ugyanis az avantgárd művészeti törekvések mellé állt, s ezzel kivívta a marxista Lukács György haragját. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Hamvas Béla
  Nehéz nem szatírát írni
  Kiadó: Medio
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 580
  ISBN: 9789639240568

 • Cikkszám
  121920
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés