Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nehéz egyetem - 45 éve hunyt el GERGELY MÁRTA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Nehéz egyetem - 45 éve hunyt el GERGELY MÁRTA
 • Nehéz egyetem - 45 éve hunyt el GERGELY MÁRTA
1 190 Ft

Fiatalokról, egyetemistákról szól a népszerű írónő új regénye. A szép fekvésű várost, ahol a két tóegresi fiatal tanul, eleven idegszálak kapcsolják a szülőhelyhez, de mintha éppen a gyerekek, az annyira ellentétes jellemű s mégis egymáshoz illő Margit és Jóska előrehaladása ébresztené fel az idősebb generáció furcsa, anakronisztikus, sőt, tisztességtelen indulatait. Nehéz egyetem lesz a fiataloké, hiszen még alig kezdődött el új életük, máris olyan tárgyakból kell vizsgát tenniök, mint állhatatosság, életrevalóság, emberség. Kettőjük közül a lány, Sipos Margit a műveltebb, de bezárkózó, félénk, kevés gyakorlati érzékkel megáldott.

A fiú, Góczán Jóska nyers, őszinte, gyakorlatias, semmitől sem tart annyira, mint attól, hogy félrevezessék vagy önmagát félrevezesse. Ostobaságnak tartja az áldozatokat, de nem fél a felelősségtől .- ravasz, ha arról van szó, hogy meg kell védeni érdekeit, egyéniségének talán éppen ez az erőteljes érdekvédelem a legfeltűnőbb vonása. Illúziótlan regény lenne a Nehéz egyetem? Nem az.

Nem szeretjük a fiatalokat, ha nem ismerjük s ha nem arra tanítjuk őket, amire nekik is és a társadalomnak is valóban szüksége van.

2018. május 22-én 45 éve hunyt el GERGELY MÁRTA írónő. Gyermeklapokat szerkesztett, és ifjúsági regényeket írt, amelyek közül Szöszi-sorozata lett a legnagyobb siker, sok nyelvre is lefordították. Legjobb műve mégis talán a Teréz, a kedves halhatatlan, amelyben Brunszvik Teréznek állít emléket.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gergely Márta
  Nehéz egyetem
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1969
  Oldalszám: 428

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  505765
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés