Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nápolyi Johanna - 40 éve hunyt el PASSUTH LÁSZLÓ

-25%
ÚJ
Nápolyi Johanna - 40 éve hunyt el PASSUTH LÁSZLÓ
 • Nápolyi Johanna - 40 éve hunyt el PASSUTH LÁSZLÓ
 • Nápolyi Johanna - 40 éve hunyt el PASSUTH LÁSZLÓ
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft
Kezdete: 2019.06.18   A készlet erejéig!

A regény cselekménye Itáliában játszódik a 14. században, a reneszánsz kibontakozásának idején. Bölcs Róbert, Szicília és Jeruzsálem királyának halálával végrendeletileg unokájára, Johannára szállt a hatalom. Johanna megkoronázása ellentéteket váltott ki, a nápolyi udvar trónra sóvárgó főurai között, de a magyar király, Nagy Lajos visegrádi udvarában is. Nagy Lajos öccse, Endre tíz éve Nápolyban volt már Johanna férjeként és a trón várományosaként... Az író megbontja a hagyományos felfogást, Johannát nem tartja Endre meggyilkolása részesének, ennek igazolására részletesen rajzolja meg az itáliai trecsentót, a hatalomért küzdő főurak életét, de képet ad a virágzásnak induló művészetekről is.

2019. június 19-én 40 éve hunyt el PASSUTH LÁSZLÓ író. A történelmi regény műfajának kiemelkedő képviselője volt, és szívesen írt a kultúra nagy alakjairól. Olvasott könyve az Esőisten siratja Mexikót, a Nápolyi Johanna, A bíborbanszületett, a Sasnak körme között, A mantuai herceg muzsikusa, a Négy szél Erdélyben, a Megszólal a sírvilág, a Sárkányfog és az Aranyködben fáznak az istenek. Kutatóárok címmel önéletrajzi regényt is írt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Passuth László
  Nápolyi Johanna
  Kiadó: Könyvmolyképző
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 592
  ISBN: 9789632452777

 • Cikkszám
  649067
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés