Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Napóleon kis paradicsommadara - 255 éve született JOSÉPHINE császárné

-25%
ÚJ
Napóleon kis paradicsommadara - 255 éve született JOSÉPHINE császárné
 • Napóleon kis paradicsommadara - 255 éve született JOSÉPHINE császárné
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2018.06.18   A készlet erejéig!

1778-ban Martinique szigetén egy érdekes arcú, érzéki testű fiatal lány él, Rose Tascher, akit Franciaországba küldenek, és férjhez adnak Beauharnais grófhoz, hogy a Tascher család anyagi helyzetét rendbe tegyék.

A fiatalasszony először a francia forradalom előtti Párizs divatos szalonjaiba jut be, majd a híres-hírhedt orgiák egyik közkedvelt szereplője lesz. Itt ismerkedik meg Bounaparte tábornokkal, a későbbi Napóleon császárral, akinek első felesége lesz…

Nagyszerű regény egy ambiciózus, erkölcsi gátlások nélküli, ugyanakkor könnyen sebezhető asszony sikerekkel és kudarcokkal teli életéről.

2018. június 23-án 255 éve született JOSÉPHINE francia császárné, Napóleon felesége. Nem volt kimondott szépség, de nagyon értett hozzá, hogy hibáit elleplezze, csúnya fogsorát például rendkívül megnyerő, zárt ajkú mosollyal rejtette el, s mivel óvatosan és keveset beszélt, egészen beszédes pillantásokat fejlesztett ki. Bomlottak is utána a férfiak, első férje Beauharnais vicomte volt, akit a francia forradalom alatt kivégeztek, és Joséphine is közel állt a guillotine-hoz, csak pártfogói közbenjárásának köszönhette életét. Napóleon még fiatal tiszt korában vette feleségül, de mozgalmas életében nem sok ideje maradt arra, hogy szívügyeivel bíbelődjék, így a nászéjszaka utáni napon szépen el is búcsúzott az ifjú asszonytól - aki különben hat évvel idősebb volt nála -, s mint aki jól végezte dolgát elindult a csatába. Bár Napóleon a császári cím felvételekor Joséphine-t is császárnévá koronáztatta, később nehéz szívvel ugyan, de elvált tőle. A császár ugyanis azt tartotta, hogy a nő vakon vesse alá magát a férfi akaratának, s ha ezt nem tette meg, félretolta az útjából, mert mint mondotta: "a politikában ismeretlen fogalom a szív, csak a fej számít". îgy aztán Napóleon és Joséphine 1809-ben elváltak, pedig a császár szenvedélyesen szerette feleségét, még azt is megbocsátotta neki, hogy rendszeresen megcsalta. A császárné ugyanis kikapós menyecske volt, s nagyon élvezte, hogy vonzza a férfiakat. Válásuk után Joséphine természetesen visszavonult az udvari élettől, s vidéken élt haláláig. Amiről Napóleon már Elba szigetén értesült, s - a szemtanúk beszámolója szerint - napokon keresztül komor és hallgatag volt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Carolly Erickson
  Napóleon kis paradicsommadara – Joséphine
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 438
  ISBN: 9789636894306

 • Cikkszám
  939135
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés