Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Napóleon bukása és a bécsi kongresszus - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON

-30%
ÚJ
Napóleon bukása és a bécsi kongresszus - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
 • Napóleon bukása és a bécsi kongresszus - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
 • Napóleon bukása és a bécsi kongresszus - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
 • Napóleon bukása és a bécsi kongresszus - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
5 990 Ft
Akció: 4 193 Ft
Kezdete: 2019.08.13   A készlet erejéig!

Bár a Napóleon 1814-es, Elba szigeti száműzése után kötött párizsi béke véget vetett az Európában negyedszázada tartó forradalmaknak és háborúknak, a kontinens jövőjét illetően semmilyen megállapodást nem hozott. A nagyhatalmak Nagy-Britannia, Ausztria, Poroszország és Oroszország részvételével nagyszabású kongresszus, bizottságiülés-sorozat kezdődött Bécsben: nyolc hónapon át tartó forgatag, ahol a politikai tárgyalások mellett bálokat, vacsorákat, koncerteket, színielőadásokat, vadászatokat és tornákat rendeztek az összegyűlt több ezer arisztokratának. A békéért magas árat kellett fizetni. Jó néhány kérdés többek közt Németország és Poroszország problémái maradt megoldatlan, a legfontosabb kérdések egy részét újabb csaták közepette kellett eldönteni. Sőt még a bécsi események sem olyan méltóságteljesen zajlottak, ahogyan azt ábrázolni szokták.

Adam Zamoyski, a neves amerikai történész (a Park Kiadónál megjelent 1812 Napóleon oroszországi hadjárataszerzője) eredeti források hivatalos dokumentumok, magánlevelek, naplók és személyes beszámolók, rendőrségi kémek és besúgók jelentései segítségével hitelesen mutatja be a történelem néhány leghatalmasabb és legbefolyásosabb alakját, egyebek közt Sándor cárt, Metternichet, Talleyrand-t és Wellingtont, meg azt a fülledt, anyagias, hatalmi viaskodásokkal teli és kéjsóvár világot, amelyben az új Európa kovácsolódott.

Az elmélyült kutatásokon alapuló, elegáns stílusban íródott Napóleon bukása kiemelkedő alkotás igazi ínyencfalat a könyvek között. Simon Sebag Montefior

2019. augusztus 15-én 250 éve született BONAPARTE NAPOLEON francia hadvezér és államférfi. Egészen fiatalon lett katona, s bámulatos karriert futott be. 1795-ben már tábornokként ő verte le a monarchisták felkelését, majd messzi tájakon vezetett nagyszabású hadjáratokat, járt Egyiptomban is. 1799-ben tért haza, s csakhamar egyeduralkodója lett Franciaországnak. 1804-ben koronázták császárrá, s eltökélte, hogy meghódítja Európát. Csak a hatalmas Oroszország és a kegyetlen orosz tél tudta megállítani, majd 1813-ban elvesztette a lipcsei "népek csatáját", s ezzel végeszakadt hatalmának. Elba szigeti száműzetéséből ugyan még sikerült visszatérnie, de a waterloo-i csatában ismét vereséget szenvedett, s a világtörténelem egyik legnagyobb hadvezére végül Szent Ilona szigetén halt meg. Élete, s persze halála azóta egyfolytában foglalkoztatja az embereket. Sokan osztják például azt a vélekedést, miszerint "freudi eset", s tulajdonképpen azért lett belőle nagy hadvezér, hogy a nők előtt hadisikereivel kompenzálja apró termetét. Szerelmes kapcsolataiban is tetten érhető ez, kisebbrendűségű érzését ellensúlyozandó a nőkkel szemben erőszakosabb volt mint a férfiakkal, ugyanakkor félt is tőlük. Napoleon még fiatal tiszt korában vette feleségül Joséphine-t, de mozgalmas életében nem sok ideje maradt arra, hogy szívügyeivel bíbelődjék, így a nászéjszaka utáni napon szépen el is búcsúzott az ifjú asszonytól - aki különben hat évvel idősebb volt nála -, s mint aki jól végezte dolgát elindult a csatába. Bár Napoleon a császári cím felvételekor Joséphine-t is császárnévá koronáztatta, később nehéz szívvel ugyan, de elvált tőle. A császár ugyanis azt tartotta, hogy a nő vakon vesse alá magát a férfi akaratának, s ha ezt nem tette meg, félretolta az útjából, mert mint mondotta: "a politikában ismeretlen fogalom a szív, csak a fej számít". îgy aztán Napoleon és Joséphine 1809-ben elváltak, pedig a császár szenvedélyesen szerette feleségét, a rettegett hadvezér még azt is megbocsátotta neki, hogy rendszeresen megcsalta. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Adam Zamoyski
  Napóleon bukása és a bécsi kongresszus
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 656
  ISBN: 9789633551073

 • Cikkszám
  139792
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés