Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Napóleon (Királyi házak) - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Napóleon (Királyi házak) - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
 • Napóleon (Királyi házak) - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
 • Napóleon (Királyi házak) - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
 • Napóleon (Királyi házak) - 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON
1 990 Ft

Napóleon életét színezték, olykor alakították is a különböző, hol rövid és viharos, hol magas hőfokon égő és hosszan kitartó szerelemi viszonyok. Sigrid-Maria Grössing, a nálunk is ismert sikeres írónő új, mindmáig ismeretlen képet rajzol a nagy Bonapartéról.

2019. augusztus 15-én 250 éve született BONAPARTE NAPÓLEON francia hadvezér, államférfi. Egészen fiatalon lett katona, s bámulatos karriert futott be. 1795-ben már tábornokként ő verte le a monarchisták felkelését, majd messzi tájakon vezetett nagyszabású hadjáratokat, járt Egyiptomban is. 1799-ben tért haza, s csakhamar egyeduralkodója lett Franciaországnak. 1804-ben koronázták császárrá, s eltökélte, hogy meghódítja Európát. Csak a hatalmas Oroszország és a kegyetlen orosz tél tudta megállítani, majd 1813-ban elvesztette a lipcsei "népek csatáját", s ezzel végeszakadt hatalmának. Elba szigeti száműzetéséből ugyan még sikerült visszatérnie, de a waterloo-i csatában ismét vereséget szenvedett, s a világtörténelem egyik legnagyobb hadvezére végül Szent Ilona szigetén halt meg. Élete, s persze halála azóta egyfolytában foglalkoztatja az embereket. Sokan osztják például azt a vélekedést, miszerint "freudi eset", s tulajdonképpen azért lett belőle nagy hadvezér, hogy a nők előtt hadisikereivel kompenzálja apró termetét. Szerelmes kapcsolataiban is tetten érhető ez, kisebbrendűségű érzését ellensúlyozandó a nőkkel szemben erőszakosabb volt mint a férfiakkal, ugyanakkor félt is tőlük. Napoleon még fiatal tiszt korában vette feleségül Joséphine-t, de mozgalmas életében nem sok ideje maradt arra, hogy szívügyeivel bíbelődjék, így a nászéjszaka utáni napon szépen el is búcsúzott az ifjú asszonytól - aki különben hat évvel idősebb volt nála -, s mint aki jól végezte dolgát elindult a csatába. Bár Napoleon a császári cím felvételekor Joséphine-t is császárnévá koronáztatta, később nehéz szívvel ugyan, de elvált tőle. A császár ugyanis azt tartotta, hogy a nő vakon vesse alá magát a férfi akaratának, s ha ezt nem tette meg, félretolta az útjából, mert mint mondotta: "a politikában ismeretlen fogalom a szív, csak a fej számít". îgy aztán Napoleon és Joséphine 1809-ben elváltak, pedig a császár szenvedélyesen szerette feleségét, a rettegett hadvezér még azt is megbocsátotta neki, hogy rendszeresen megcsalta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sigrid-Maria Grössing
  Napóleon
  Híres barátnők és szeretők
  Királyi házak sorozat
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 250
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9637318704

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  295508
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés