Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nana - 180 éve született ÉMILE ZOLA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Nana - 180 éve született ÉMILE ZOLA
 • Nana - 180 éve született ÉMILE ZOLA
 • Nana - 180 éve született ÉMILE ZOLA
 • Nana - 180 éve született ÉMILE ZOLA
570 Ft

A történet a második császárság utolsó éveiben játszódik. Főhőse Nana, egy nagystílű párizsi kokott. Nana nemcsak egy bosszúálló boszorkány, aki örömét leli gazdag szeretőinek tönkrejuttatásában, hanem maga is egy züllött, halálra ítélt társadalom áldozata. A regény hűen ábrázolja a III. Napóleon korának születési és pénzarisztokráciáját, az előkelő kurtizánok világát. Nana körül a legkülönbözőbb férfiak forognak. Vannak közöttük vének és csaknem gyerekek, gazdagok és szegények, nősek és nőtlenek, szépek és csúnyák, de valamennyiük sorsa katasztrófába torkollik.

A Nana megírása idején pornográf műnek számított. Olyannak, amely azután klasszikus regénnyé nemesedett.

2020. április 2-án 180 éve született ÉMILE ZOLA francia író

Igazából a festészet érdekelte, gimnáziumi osztálytársa volt például Paul Cézanne, egy életen át hű barátja pedig Édouard Manet, úgyhogy volt kitől megszeretnie a képzőművészetet. Festeni azonban nem tudott, ezért előbb művészeti kritikusként próbálkozott, majd elhatározta: prózában festi le a világot. S mivel a világ már akkortájt is elég borzasztó volt, hű leírásai az állapotokról sokszor szinte túlzásnak hatottak. Így született meg a naturalizmus, amelynek Zola volt az egyik létrehozója, s egyik legjobb irodalmi képviselője.

Az élet legszélesebb spektrumait akarta ábrázolni, ezért személyesen szerette látni és kitapasztalni a dolgokat, jegyzetfüzettel ment mindenhová. Mi sem volt hát természetesebb számára, hogy mikor a Germinalt írta, a bányászok közé ment, amikor pedig a Nana című regényén dolgozott, sűrűn látogatta - persze szigorúan élményszerzés céljából - a nyilvános házakat. Remekül nézhetett ki, amint a kurtizánok ágya szélén üldögélve buzgón jegyzetel, de persze a szolgáltatások színvonalát is muszáj volt megvizsgálnia. S tette mindezt a felesége legteljesebb beleegyezésével, sőt a példás családapaként ismert Zola az örömtanyákról hazatérve részletesen be is számolt nejének a történtekről.

Egyszer meg is kérdezte egy kritikus az asszonyt; hogyan képes még meg is hallgatni férje élménybeszámolóit? Mme Zola azonban higgadtan így felelt: "Sokkal érdekesebb, mint a tőzsdei árfolyamok". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Émile Zola
  Nana
  Kiadó: Magyar Helikon
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 518

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  154589
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés