Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nagy utazók - 170 éve hunyt el JOHN FRANKLIN

-20%
ÚJ
Nagy utazók - 170 éve hunyt el JOHN FRANKLIN
 • Nagy utazók - 170 éve hunyt el JOHN FRANKLIN
 • Nagy utazók - 170 éve hunyt el JOHN FRANKLIN
 • Nagy utazók - 170 éve hunyt el JOHN FRANKLIN
 • Nagy utazók - 170 éve hunyt el JOHN FRANKLIN
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.06.07   A készlet erejéig!

Hol láthatott az ókori görög Pütheasz bálnákat? Miért hívják az amerikai őslakosokat indiánoknak? Honnan származik a tűzijáték és a fagylalt? Kik versenyeztek a Déli-sark meghódításáért? Hogyan lett egy kalózból felfedező? Kik jártak először a "világ tetején"? Melyik felfedező fizetett zsoldot a kutyájának? Miért nem sikerült Magellánnak körülhajóznia a Földet? Ki az egyetlen magyar asztronauta, aki járt az űrben? Hol ered bolygónk leghosszabb folyója, a Nílus?

Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor kalandozzunk együtt a Nagy utazók izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben felfedezed a Föld távoli csodás vidékeit, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat és kézügyességed is próbára teheted, ha megvalósítod a feladatokat.

2017. június 11-én 170 éve hunyt el JOHN FRANKLIN angol utazó, felfedező. A legnagyobb britek nyugvóhelyén, a Westminster-apátságban álló emlékműve "az észak-nyugati átjáró felkutatásának befejezőjeként" méltatja, ami nem egészen igaz. A jeles felfedező teste sincs a pantheonban, azt máig valamely északi jégbörtön őrzi, azt sem tudjuk hol. Híres expedíciója ugyanis tragikus véget ért, az északnyugati átjáró keresésére indult 140 ember az utolsó szálig odaveszett. Évekkel később némelyikük holttestét megtalálták, ekkor került elő egy hajónapló is, abból tudjuk Franklin sorsát, s abból derült ki az is, hogy valójában megtalálták az átjárót, bár ők maguk ezt nem tudták. Franklin különben akkor alapozta meg tekintélyét, amikor 1825-ös útján úgy sikerült életben maradnia, hogy megette a cipőjét, Londonban hősként ünnepelték miatta. Igazából nem is lett volna szabad rábízni a végzetes expedíció vezetését, ám lelkesen ígérgette; ha nem találja meg a víziutat, megeszi a kalapját. S neki el kellett hinni, hogy meg is teszi. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Szabó Péter
  Nagy utazók
  100 állomás-100 kaland
  Kiadó: Lilliput
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 48

 • Cikkszám
  776179
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés