Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Nagy Péter, a cárok cárja

ÚJ
használt, antikvár könyv
Nagy Péter, a cárok cárja
 • Nagy Péter, a cárok cárja
 • Nagy Péter, a cárok cárja
 • Nagy Péter, a cárok cárja
890 Ft

A tudós francia író új világításban mutatja be az orosz történelem legérdekesebb, legizgatóbb alakját, a barbár, kegyetlen, zsarnok cárt, aki hazájában elsőnek veti tekintetét nyugat felé s amit a nyugati civilizációból ellesett, a maga barbár eszközeivel akarja elmaradt országára rákényszeríteni. Nagy Péter álmodta meg azt az orosz törekvést, amelynek megvalósulásáért küzd azóta is minden orosz rendszer. Nagy összefüggéseket értet meg velünk ennek a könyvnek olvasása.

 • Georges Oudard
  Nagy Péter, a cárok cárja
  Kiadó: Singer és Wolfner
  Kiadás éve: 1941
  Oldalszám: 352

  jó állapotú antikvár könyv, de a papírborító hiányzik

 • Cikkszám
  110797
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2022. június 9-én 350 éve született NAGY PÉTER orosz cár


  Ő volt az oroszok legnagyobb uralkodója, úttörő jelentőségű intézkedéseinek sorával - hogy mai szóhasználattal éljünk - ő integrálta országát Európába. Üdvös államszervezői tevékenységével - s nem utolsósorban Szentpétervár alapításával - is kivívta honfitársai megbecsülését, de roppant népszerűségét jórészt annak köszönheti, hogy minden oroszok cárjaként is úgy viselkedett mint egy igazi orosz férfi.


  Amellett, hogy műveltségével teljesen kirítt környezetéből, megbecsülte a kétkezi munkát is, kitanulta például az ácsmesterséget, s cárként is gyakran vette kézbe a szekercét. Több mint kétméteres, bivalyerős férfi volt, benne öltött testet az ideális orosz virtus; szeretett enni, sokat ivott, s ha részeg volt - ami gyakran előfordult - szívesen verekedett, ilyenkor nem kímélte a főrangú urakat sem, szegény Mensikovot egyszer úgy földhöz vágta, hogy alig maradt meg. Némi büszkeséggel azért említsük meg, hogy bár legtöbbször vodkát ivott persze, kedvenc itala volt a tokaji bor is, egy Rákóczi Ferenccel kötött megállapodása alapján még szőlőbirtokot is bérelt a híres tokaji borvidéken. Más folyadékokat viszont nem nagyon kedvelt, víz csak véletlenül érte a testét, szagát még a diplomáciai jelentések is többször megemlítették, tisztesség ne essék szólván, egyszerűen büdös volt.


  A nőknek viszont imponált férfias megjelenése, s ráadásul fiatalon rendkívül jóképű is volt, úgyhogy bomlottak utána a szebbik nem képviselői. S külön tetszett alattvalóinak - a férfiaknak persze -, hogy mint egy igazi bojár, kemény kézzel bánt a fehércselédekkel is... (Kalendárium Press)

Webáruház készítés