Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Nagy Katalin (Troyat) - 290 éve született II. (NAGY) KATALIN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Nagy Katalin (Troyat) - 290 éve született II. (NAGY) KATALIN
 • Nagy Katalin (Troyat) - 290 éve született II. (NAGY) KATALIN
 • Nagy Katalin (Troyat) - 290 éve született II. (NAGY) KATALIN
 • Nagy Katalin (Troyat) - 290 éve született II. (NAGY) KATALIN
790 Ft

Nagy Katalin a legendás cárnő, keménykezű uralkodó, a művészetek pártfogója, ugyanakkor agyafurt hatalmi cselszövések, gyilkosságok kitervelője.Szerelmi kapcsolataiban épp oly szenvedélyes, és hirhedt, mint politikai játszmáiban.Életútja csupa talány és ellentmondás.Henry Troyat ennek a kifürkészhetetlen természetű asszonynak a sorsát tárja fel kordokmentumok és Katalin emlékiratai alapján.

2019. május 2-án 290 éve született II. (NAGY) KATALIN orosz cárnő. Közel három és fél évtizeden át uralkodott minden oroszok felett, remekül - tegyük hozzá. Kínosan ügyelt rá, hogy rátermett uralkodónak tartsák, ezért aztán általában üdvös intézkedéseket hozott. Különösen büszke volt műveltségére, lelkesen támogatta a művészeteket és a tudományokat, s olyan kiváló filozófusokkal levelezett - természetesen franciául -, mint Voltaire és Diderot. De amilyen gondosan megválogatta szellemi partnereit, olyan igénytelen volt szerelmei kiválasztásában, egyetlen szempont vezette, mire képes a kiszemelt férfi az ágyban. "Megégettem az ujjamat ezzel a hülye Vaszilcsikovval" - írta meg ő maga következő szerelmének, Grigorij Patyomkinnak. Kielégíthetetlen szerelmi étvágyáról legendák születtek már életében is, de ő maga sem titkolta vágyait, "az én szerencsétlenségem az, hogy szívem egyetlen óráig sem lehet elégedett szerelem nélkül" - vallotta meg egyik levelében. Külön kis brigád serénykedett azon, hogy e téren ne szenvedjen hiányt, a fess fiatal testőrök közül udvarhölgyei választották ki azokat, akiket Nagy Katalin később kegyeibe fogadott, s a jelölteknek tevőlegesen is bizonyítaniuk kellett, hogy mint férfiak nem fognak csalódást okozni úrnőjüknek. De a végül megfelelt ifjak sem jártak rosszul, a hatalmas orosz birodalom félelmetes uralkodónője ugyanis hálószobájában teljesen alávetette magát szerelmeinek, s amikor rájuk unt, méltó jutalommal bocsátotta el őket szolgálatából. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Henri Troyat
  Nagy Katalin
  Kiadó: Pesti Szalon
  Kiadás éve: 1995
  Oldalszám: 464
  ISBN: 9636051224

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  638242
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés