Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Művészeti írások (Freud) - 80 éve hunyt el SIGMUND FREUD

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Művészeti írások (Freud) - 80 éve hunyt el SIGMUND FREUD
 • Művészeti írások (Freud) - 80 éve hunyt el SIGMUND FREUD
 • Művészeti írások (Freud) - 80 éve hunyt el SIGMUND FREUD
 • Művészeti írások (Freud) - 80 éve hunyt el SIGMUND FREUD
2 690 Ft
Nincs raktáron

A „Sigmund Freud művei” című sorozat IX. kötete Freud képzőművészettel és irodalommal foglalkozó munkáit tartalmazza.

A freudi gondolatrendszernek és módszernek egyik lényeges összetevője éppen a kultúra legtágabb értelemben vett fogalma, és ezen belül a mitológia, a művészet, az irodalom műalkotás világa.

2019. szeptember 23-án 80 éve hunyt el SIGMUND FREUD osztrák elmeorvos. Jelentős tudományos munkásságot folytatott, s egyike volt azon kevés orvosnak, akinek a tudományos kutatásai a nagyközönség számára is izgalmat nyújtottak. Az átlagembereket persze főleg Freud azon felfedezése izgatta, hogy az elfojtott szexuális vágyak mentális betegségeket okoznak. Hogy ezen betegségeket az emberek elkerüljék, Freud síkraszállt az "összehasonlíthatatlanul szabadabb szexuális élet" mellett, s ezzel aztán óriási vitákat robbantott ki. Freudot sokan egyszerűen paranoiás pszichopatának tartották, s voltak olyanok is, akik a felszabadultabb szexualitástól a civilizáció létét féltették. A német neurológusok 1910-es hamburgi kongresszusán egy bizonyos Weygandt professzor a freudi gondolatok említésekor felpattant, az öklével verte asztalt, s azt kiáltozta: "Ez nem egy tudományos tanácskozás témája, ez rendőrségi ügy!" Ellenfelei Freudot egyenesen gonosztevőnek tartották, több tudós kollégája még azt is javasolta, hogy börtönözzék be. Az átlagpolgárt persze rendkívül érdekelték a botrányos nézetek, s miután Amerikában nyilvánosságra került az ottani Neurológiai Társaság véleménye, miszerint Freud előadásai nem egyebek mint "tiszta szüzekről szóló pornográf történetek", kitört a Freud-láz. Soha annyi laikus nem érdeklődött tudományos kérdések iránt, mint akkortájt. Maga Freud különben egyáltalán nem művelte az általa üdvösnek tartott szexuális szabadosságot, sőt kifejezetten prűd ember volt, aki a legszigorúbb erkölcsi előírások szerint élt. Legendásan monogám természetű volt, a feleségén kívül - akinek hat gyermeket nemzett - soha más nőre nem nézett. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sigmund Freud
  Művészeti írások
  Kiadó: Filum
  Kiadás éve: 2001
  Oldalszám: 316
  ISBN: 9639351032

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  264421
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés