Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Művészbejáró - 80 éves TIBOLDI MÁRIA

-25%
ÚJ
Művészbejáró - 80 éves TIBOLDI MÁRIA
 • Művészbejáró - 80 éves TIBOLDI MÁRIA
 • Művészbejáró - 80 éves TIBOLDI MÁRIA
 • Művészbejáró - 80 éves TIBOLDI MÁRIA
4 980 Ft
Akció: 3 735 Ft
Kezdete: 2019.04.18   A készlet erejéig!

KEDVES MARICA! - MARICA KEDVES!!

Tiboldi Mária önéletrajza remek olvasmány. Könnyű olvasni, annál nehezebb ehhez ajánlást írni. Mert mit lehet még hozzáfűzni egy ilyen teljes, gazdag, sikeres élethez? Minden szerepet eljátszott, amit csak az operett világ felkínált, mindennel sikere volt, bejárta a világot, mindenütt ünnepelték.

Ehhez tulajdonképpen csak annyit lehet hozzáfűzni, hogy BRAVÓ! BRAVÓ!! BRAVÓ!!!!
De talán mégse csak ennyi. Van valami, ami Maricának sajátja, ez pedig a sugárzó, szeretetreméltó lénye. Jó vele együtt lenni, partnernek, és a közönségnek egyaránt. És ez nagyon nagy dolog, mert gyönyörű a hangja, de nagyon sok gyönyörű hanggal találkozunk. Remek színész, de a világ tele van remek színészekkel. Ám a szeretetre méltó, jó ember, egyre ritkább.

Eszembe jut József Attila: "de mi, férfiak férfiak maradjunk / és nők a nők - szabadok, kedvesek / - s mind ember, mert az egyre kevesebb..."

Marica kedves, szabad és nagyon is ember. Átütő sikerének talán ez a legfontosabb magyarázata, hogy bármit játszik, bármit is ír, abból sugárzik az emberség, a szeretet.
Szinetár Miklós

2019. április 20-án 80 éves TIBOLDI MÁRIA színésznő, énekesnő, a Mária főhadnagy Antóniája és A denevér Rosalindája, emlékezetes Marica grófnő.
A Színiakadémia elvégzése után Szegedre szerződött, ahol prózai szerepeken kívül zenés darabokban is foglalkoztatták, így amikor Budapestre jött, az Operettszínház tagja lett. Hamar bedobták a mélyvízbe, alig melegedett meg a társulatban, amikor át kellett vennie Bianca szerepét a Csókolj meg, Katám című zenés darabban, s egy napja volt rá, hogy megtanulja. Végül Németh Sándorral egész éjszaka gyakorolva sikerült neki, s ez meg is alapozta művészi kapcsolatukat és személyes barátságukat, később három évtizeden át sokszor játszottak együtt az Operettben. Pedig kezdetben nem úgy tűnt, hogy karriert csinál nálunk, férjhez ment ugyanis Ausztriába, ahol népszerű színésznő lett, a német zenés színpad ünnepelt sztárja, számos tévéprodukció közreműködője. Ráadásul gyereket szült, s talán nem is jön haza, ha tíz év után el nem romlik házassága. Ami neki fájdalmas volt persze, nekünk viszont abban a tekintetben öröm, hogy válása után hazajött, és operettprimadonnaként sok nagyszerű alakítással örvendeztette meg a honi közönséget is. Német nyelvterületen különben nem felejtették el, pár éve Az anyakönyvvezető című német tévésorozat főszerepére szerződtették. Egy kedves, rendes, megbízható házvezetőnőt alakított, s a szerep nem is áll olyan messze tőle. A színpad ünnepelt primadonnája ugyanis a magánéletben kerüli a talmi csillogást, s leginkább a családjának örül. Ami szép nagy, hiszen van szerető férje, két felnőtt fia, három csodálatos unokája, s ha mindenki egy asztalhoz ül, nagyobb boldogságot elképzelni sem tud. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tiboldi Mária
  Művészbejáró
  Kiadó: Magánkiadás
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 194
  ISBN: 9789631299861

 • Cikkszám
  600500
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés